Zdravlje 08. ožujka 2024.

Na 7. rođendan Udruga Nismo same predstavila dva nova projekta

Foto: IvanaGrgić/CROPIX Predsjednica Ivana Kalogjera i dopredsjednica Goranka Perc iz Udruge Nismo same
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Udruga Nismo same je u Museumu Katran obilježila sedam godina rada i predstavila dva nova projekta. Projekt "Niste sami – u spomen mami“ pružit će podršku djeci umrlih onkoloških pacijentica, a unutar kojeg će se osnovati posebni fond koji će brinuti o dobrobiti te djece i omogućiti im kvalitetnije i sadržajnije odrastanje. Udruga je ovom prigodom najavila i nastavak projekta "Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji se, zbog fizičke izoliranosti otoka, a s ciljem daljnjeg informiranja zajednice, proširuje na hrvatske otoke Ugljan, Cres i Korčulu, ali i druge.

"Danas naša Udruga slavi sedmi rođendan i neizmjerno smo ponosne na sve što smo za to vrijeme postigle, ali i na ono što je tek u najavi. S velikim veseljem predstavljamo dva nova projekta koji odražavaju našu predanost u pružanju podrške oboljelim ženama i njihovim obiteljima. Naš projekt 'Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama' proširuje se na hrvatske otoke, a osmislile smo i novi projekt za djecu koja su prerano ostala bez majki, za početak za djecu naših autorica, članica i korisnica naših usluga koje su nam stalno u srcu. Projekt 'Niste sami – u spomen mami' pokazat će djeci da nisu sama, potrudit ćemo se da osjete ljubav i podršku koja im je bezuvjetno potrebna. Zahvaljujem svima koji su svojim nesebičnim doprinosom, bilo kroz vrijeme, donacije ili moralnu podršku, pomogli da Nismo same rastu i ostvaruju svoje ciljeve”, rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same. 

 | Author: IvanaGrgić/CROPIX Foto: IvanaGrgić/CROPIX Udruga Nismo same

Sedam godina hvalevrijednog rada

Udruga Nismo same poznata je po kontinuiranom razvoju novih inicijativa, a u samo sedam godina rada osmislile su brojne projekte s ciljem stvaranja bolje budućnosti za onkološke pacijentice. Njihov najpoznatiji projekt je "Nisi sama – ideš s nama!“ za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije. Udruga je do sada osigurala više od 29.000 besplatnih taksi vožnji za 885 korisnica u ukupnoj vrijednosti od 257.801,38 eura. 

Kroz EU projekt "Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, Udruga je provela inicijativu "zdrava kava s doktorima“ u 16 gradova diljem Hrvatske s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima. Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika.

Također, u travnju 2023. godine Udruga je otvorila svoju prvu izložbu "Ja sam snaga“ nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, a glavni cilj je destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s gubitkom kose tijekom procesa liječenja. Izložba se dosad mogla razgledati u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, KBC-u Zagreb, Arena Centru, Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Mariji Bistrici, a u najavi su i brojne druge lokacije.

Udruga provodi i druge projekte kao što su "Nisi sama – pitaj bez srama“, "U listopadu nosimo roza“, "Book club“, a do sada su organizirale 17 humanitarnih akcija. Svojim aktivnostima, Udruga Nismo same je u sedam godina djelovanja ostavila značajan utjecaj na zajednicu i ono najvažnije, pomogla velikom broju onkoloških pacijentica u njihovoj borbi za život. 

 | Author: IvanaGrgić/CROPIX Foto: IvanaGrgić/CROPIX Ivana Kalogjera, Goranka Perc i nagrađivani fotograf Vjekoslav Skledar zaslužan za izložbu "Ja sam snaga"

Možda te zanima... Na Pink Adventu prikupljaju se sredstva za projekt "Nisi sama - ideš s nama" Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.