Zdravlje Prirodno liječenje 21. ožujka 2017.

Možeš li probaviti da je tvoj partner žabac, a ne princ?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako inače probavljaš ljude? Razmišljaš o nečemu što ti je netko rekao još nekidan ili ti na jedno uđe a na drugo izađe? Ni jedno ni drugo nije baš zdrava ni dobra probava.

Dobra probava bi bila da čuješ što drugi govore, da obratiš pažnju, jer možda se tu krije neka poruka za tebe koja vodi u bolji život i onda tu informaciju preradiš na način da postane tebi prihvatljiva, korisna.

Život ti stalno nudi prilike

Zadrži tu informaciju kao dio sebe, ugradi je u sebe. Kao što ugradiš bjelančevine iz hrane. Mi stalno ugrađujemo informacije. No, često smo tvrdoglavi. Nismo svjesni koliko puta s tom tvrdoglavošću negiramo život i spriječavamo sami sebe da dodjemo do cilja jer život nam svakodnevno nudi puno dobrih opcija. No, koliko smo u stanju primjetiti?

Razlozi zašto je juha od kostiju toliko dobra za zdravlje

Često imamo obrazac da primjećujemo samo kada nas netko povrijedi pa samim tim primjećivanjem, tu informaciju zakopavamo još dublje u tijelo, u stanice.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Stanice nam daju povratnu informaciju o tome kako sami sebe programiramo, na način da pjevaju od sreće i zdravlja ili su uštekane u strujni krug straha i poremećene funkcije ili već lagano odumiru bez svjetla svijesti. Mi to olako nazivamo upalom, disbalansom hormona ili karcinomom, ali radi se o tome da ubijamo život.

Važno je biti svjestan što je metabolizam

Patiš li od nedostatka hranjivih tvari u organizmu?

Metabolizam je programiranje vlastite energije koji kreće sa stavovima i energiji u glavi. Ne igraj se olako s riječima koje ne razumiješ. Ne traži u ljekarni nešto za metabolizam ili nešto za imunitet dok nisi shvatila što je to.

Nepotrebno trošiš svoje vrijeme i svoj novac. Nauči što je metabolizan, najprije na energetskom nivou, a ako želiš dubinu čitaj medicinske knjige, a ne internetske članke. Ne razbacuj se terminima koje ne poznaješ i ne shvaćaš, jer to ima svoju nuspojavu. Okreće te od stvarnog rješavanja problema.

Noćni napitci za detoks organizma

A to je najveći problem. Da se glavni životni problem odgađa za rješavanje.

Ne probavlja se samo hrana

Zato shvati, metabolizam je kako pristupamo informacijama izvana, kako ih prerađujemo i kako ih iskorištavamo u svoju korist. Ne probavlja se samo hrana. Probavlja se život, ljudi, riječi, situacije, boli, radosti, iščekivanja, očekivanja, ljepota...sve na što naiđemo u našem životu mi možemo dobro probaviti, loše probaviti ili uopće ne probaviti.

tridesete | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock U kasnim tridesetima shvatiš da svatko putuje sam i stvara svoju sreću.

Dobra probava je kad uzimamo ono što je dobro za nas, a izbacujemo ono što nam šteti. No, nažalost, u životu je često drugačije – uzimamo ono što nam ne treba i odbacujemo ono što nam je od koristi.

Boravkom u sauni ojačaj imunitet

Zdrav metabolizam se nalazi u glavi, a ne u crijevima, nalazi se u našim stavovima, obrascima i upravlja našim tijelom. Metabolizam je stvar podsvijesti i ako ga ne dovedemo u svijest, možemo godinama uzmati laksative. No, svi koji to rade, znaju da to nije efikasno.

Kronični umor

Ako ne probavljamo neke ljude iz svoje blizine, imat ćemo konstantne probleme sa stolicom, nakupljat ćemo toksine u tijelu – neprobavljene bjelančevine i neprobavljene emocije poput bijesa i sl.

Med moćan poput Pet Tibetanaca za imunitet i detoks

Zdrav metabolizam i brzo procesuiranje informacija od ključne su važnosti za tvoj nivo energije. Ako ne probavljaš zdravo i brzo informacije koje stižu u tvoj život, u tvoje srce, u tvoja crijeva – usporavaš svoj život, daješ mjesta strahovima, smanjuje se tvoja energija i na kraju se počneš vrtjeti u začaranom krugu. Tako nastaje kronični umor.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Simptomi kroničnog umora mogu se javiti kod hipertireoze, kod hipotireoze, kod hepatitisa B i C, kod preboljene mononukleoze, kod burn-out-a, kod propusnih upaljenih crijeva, kod kisele dijete, kod crijevnih parazita, kod infekcije candidom albicans, kod jedenja procesuirane hrane, kod izloženosti toksinima, floru, živi, sintetskim estrogenima, kod intoksikacije lijekovima (posebno tijazidima), kod intoksikacije vitaminom A, vitaminom D, zatim kod poremećene razine kalcija, kod autoimunih bolesti (MS, reumatoidni artritis, Hashimoto..), kod limfoma, kod sideropenične anemije zbog manjka željeza, kod intolerancije na hranu, kod uništenog vitaliteta zubiju i još niza uzročnih problema koje treba rješiti.

Čovjek je cjelina

A kad kažemo kako štitnjača upravlja metabolizmom i kako je to njena glavna uloga, što mislimo pri tome? Štitnjača upravlja probavom masti, bjelančevina i ugljikohidrata. Ona je samo jedna u nizu hormona koja utječe na kontinuirani proces stvaranja energije.

Ubrzaj metabolizam uz pomoć ovog napitka

Njeni hormoni direktno djeluju u stanici i potiču mitohondrije na proizvodnju ATP-a, tj stanične energije, no prije toga tijelo je „isprogramirano“ na niz akcija i reakcija koje se trebaju odviti da bi cjelokupan proces proizvodnje energije bio uspješan.

Zato, nemojmo se stalno cjepkati. Shvati da samo cjelovitost funkcionira. Samo zato je Einstein mogao otkriti formulu, jer je osjećao i promatrao cjelovitost. Na tebi je također da promatraš.

10 mogućih razloga kroničnog umora

Kako naučiti spajati i sintetizirati, a ne odvajati i cjepkati?

Znamo da je analiza jednako paraliza. Treba ti prijevod? To znači da analizom nećemo dobiti ama baš ništa.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Mislim da nitko više ne želi doći liječniku koji će mu za opstipaciju prepisati laksativ. Želiš da taj liječnik primjeti, spozna i sazna iz tvog tijela, uma, energije, simptoma što se uistinu dešava sa tobom. Želiš da poveže tvoju jetru sa tvojim crijevima, kožom, mozgom i životom!

Želiš rješiti uzrok problema. Za to su potrebne informacije koje će se svjesnim slušanjem i promatranjem spoznati.

Detoks plan u sedam koraka

Također trebaš svjesno živjeti i optimalno metabolizirati (pisati program svojih stanica) svoj život. Tako ćeš se riješiti dosadnih simptoma poput kroničnog umora koji ti smanjuje kvalitetu svakodnevice. Tada ćeš shvatiti da je problem širi od riječi „Štitnjača, TSH, T3...“ i da rješenje nije zadovoljiti laboratorijsku vrijednost.

Jedino rješenje je biti potpuno zdrav. Snažan u tijelu i bistar u glavi.

Radionica "Štitnjača, debljanje, umor"

Kako unaprijediti svoje zdravlje i kvalitetu komunikacije sa sobom i sa drugim ljudima možeš saznati na radionici „Štitnjača, debljanje,umor“. Nauči metabolizirati život na način da izvlačiš najbolje iz njega. Nauči iz svake situacije izvuči najbolje, u svoju korist i bez štete za druge ljude.

Za jak imunitet treba "piti" voće i povrće na tašte

No, da bis mogla upravljati informacijama izvana, trebaš najprije upoznati sebe i svoj stanični i hormonski informatički sustav. Trebaš upoznati podsvjesne energije u sebi, osvijestiti svoje reakcije, svoja očekivanja.

Onda tobom neće upravljati PMS, menstrualni ciklus, hormoni, sramežljivost, nedostatak samopouzdanja, nervoza, nestrpljivost, bijes, tuga, strah, pretjerana briga....nego ćeš imati normalan život.

Izliječi se prirodnim putem!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.