Zdravlje 08. lipnja 2017.

Mi smo se skinuli za melanom, a ti?

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Portal Zdrava Krava je u suradnji s dm-om pokrenuo akciju "Skini se za melanom" u sklopu koje želimo potaknuti što više osoba da obave besplatne dermatološke preglede madeža i redovito rade samopregled kod kuće. Donosimo ti raspored besplatnih pregleda u Hrvatskoj.

Skini se za melanom!

Posjeti stranicu skinise.24sata.hr i saznaj kako prepoznati sumnjiv madež, kako se pravilno zaštititi na suncu i što na proizvodima za sunčanje znače oznake UVA, UVB i UVC. Također donosimo ti vodič u slikama kako napraviti samopregled madeža te čak 4 kviza nakon kojih ćeš dobiti preporuku proizvoda baš za tvoj tip kože.

Posjeti stranicu skinise.24sata.hr,  ostavi nam svoj e-mail i dobit ćeš termine besplatnih dermatoloških pregleda u svom gradu. Rak kože je u porastu, čak i kod mlađih osoba, a ključ izlječenja je u ranoj dijagnostici. Ukoliko se melanom dijagnosticira na vrijeme, velike su šanse za izlječenje.

Riješi kvizove i saznaj koji proizvodi ti najbolje odgovaraju

Ultraljubičasto zračenje sastoji se od A, B i C zraka, odnosno UVA, UVB i UVC. Dok UVC nema važnu ulogu jer ga apsorbira ozonski sloj, UVB zračenje uzrokuje jaku fototoksičnost, a UVA zračenje prodire u dublje slojeve kože. Kako bi se zaštitila od štetnih posljedica zračenja, za izlaganje suncu pripremi se odabirom odgovarajućih proizvoda za zaštitu od sunca. Uz naše kvizove, brzo i lako možeš saznati koji si tip kože, koji je tvoj faktor zaštite, koji ti je rizik od nastanka melanoma te znaš li pravilno zaštititi djecu od sunca.

Na kraju svakog kviza dobit ćeš i preporuku najboljeg proizvoda za sunčanje za tvoj tip kože.

Kvizove možeš riješiti ovdje.

Podrži našu akciju i skini se za melanom! Također, podsjeti članove svoje obitelji, prijatelje, kolege i drage ljude na važnost preventivnih pregleda koji traju kratko, a spašavaju život!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.