Zdravlje 19. travnja 2021.

Marijana Batinić podijelila fotografije svog lica prekrivenog aknama

Foto: instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Voditeljica Marijana Batinić u svojim Instagram pričama podijelila je sada nevjerojatnu priču o svojoj dugogodišnjoj borbi s aknama, koje su joj narušile kvalitetu života, a dobila ih je nakon što je u Kostariki svojedobno pokupila bakteriju.

Istina je da se u lijepoj i čistoj koži bez akni svi osjećamo samopouzdanije i da njezin izgled uvelike utječe i na naše mentalno zdravlje. O tome je upravo progovorila i simpatična voditeljica Marijana Batinić te bez srama odlučila podijeliti fotografije svog problematičnog lica s upaljenim aknama. Iako je dugo razmišljala, ipak se odlučila na taj potez, svjesna kako je najvažnije prihvatiti sebe i biti zadovoljna u svom tijelu te poručila: "Ako sam samo jednoj djevojci ovime pomogla, presretna sam."

 | Author: instagram Foto: instagram

„Cijeli dan se mislim hoću li podijeliti ovu sliku s vama, nisam to planirala, niti me to netko tražio, ali cijeli dan razmišljam o tome koliko sretnici koji nikad nisu imali ovakvih problema ne znaju kakve posljedice na psihu ostavljaju akne i ekcemi. I zato je ova @larocheposay kampanja važna... I mene je ponukala da objavim svoje iskustvo i možda nekom pomognem“, napisala je Marijana.

 | Author: instagram Foto: instagram

Zbog toga je dvije godine provela sakrivajući svoje lice. „Mijenjala terapije, mijenjala dermatologe, pomoglo mi je na kraju izrazito bolno i redovno čišćenje lica, čišćenje organizma iznutra i medicinska kozmetika... Suosjećam sa svima koju muku muče s problematičnom kožom koja je itekako povezana s našim mentalnim zdravljem... Dijelim svoje iskustvo ako mogu nekom pomoći“, povjerila se u Instagram storyju Marijana.

 | Author: instagram Foto: instagram

Danas je Marijanin ten besprijekoran, a do toga su je, kaže, dovele ustrajnost i podrška okoline. „Ja sam nasreću svoju borbu za zdravu kožu dobila, isto želim i svima vama… Samo strpljenja, ustrajnosti i podrške okoline. Nikog od nas ne definira problematična koža i ako sam jednoj tinejdžerki pomogla da se osjeća bolje zbog mojih fotki prije i poslije – presretna sam."

Fitness trenerica Janka Budimir također je na svom Instagram profilu podijelila kako je postala dio kampanje @larocheposay  koja slavi nesavršenosti kože uz poruku: "Kad sam pozvana da budem dio ove priče, malo sam se dvoumila. Da idem da snimim reklamu za brend koji se bavi zdravljem kože, ja, sa mojom šarenom, nesavršenom kožom? Na snimanju sam imala pomiješane emocije. Na trenutak sam se osjećala ogoljeno, a onda i osjećaj slobode. Danas mi ovaj video tjera suze na oči. Ali sam ponosna što mogu na ovaj način da iskoristim svoj glas za sebe, i za sve vas koji se borite sa sličnim problemima. Najiskrenije, i dalje ne mogu do kraja da prihvatim i da budem skroz ok s tim, i dalje imam nesigurnosti i unutrašnje borbe kad je moja koža u pitanju. Ali mi je drago da imam mogućnost da radim na tome i na ovaj način."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ExtremeGlassLoans

      Trebate li zajam? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.