Pogledaj video reportažu s četvrte tribine Zdrave Krave koja se održala u Novinarskom domu u Zagrebu, a okupila je eminentne hrvatske stručnjake i suradnike portala. Zbog atraktivne teme o netoleranciji na laktozu, tribina je izazvala veliki interes posjetitelja, a o čemu se sve govorilo pogledaj u prilogu
Tribina Zdrave Krave na temu 'Netolerancija na laktozu' održala se pod pokroviteljstvom Dukata koji je osigurao poklon pakete za posjetitelje.
Stručni liječnici i suradnici sudjelovali na tribini
Stručni suradnici koji su sudjelovali na tribini u Novinarskom domu su: prof. dr. sc. Željko Krznarić (internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb), dipl. ing. Mirja Jošić (nutricionistica iz Vitaminoteke), Inga Kesner Koren (direktorica razvoja proizvoda i regulatornih poslova, Dukat), prim. Alemka Jaklin Kekez (specijalist pedijatar i uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije, voditeljica dijagnostike u Poliklinici za dječje bolesti Helena), a posjetitelji su iz prve ruke imali priliku saznati nešto više o iskustvu Svjetlane Vidović koja se već 11 godina nosi s netolerancijom na laktozu.
Tribinu je vodila moderatorica i voditeljica Ivana Šundov Hojan, a uz edukativan razgovor razvila se i dinamična rasprava koja je potaknula publiku da sudjeluje i podijeli svoja iskustva vezana uz netoleranciju na laktozu. Na kraju tribine su na zdravoj tomboli podijeljene vrijedne nagrade - poklon paketi Dukata Lagano jutro, jogurt i mlijeko sa smanjenim udjelom laktoze te setovi za uzimanje uzoraka za DNA testiranje na netoleranciju laktoze laboratorija i tvrtke Genos.
Više o tribini pročitaj ovdje.
Ukoliko imaš pitanja vezana uz netoleranciju na laktozu, više informacija možeš pronaći u novom specijalu 'Netolerancija na laktozu'.
Video snimio i montirao: Davor Batisweiler
Netolerancija na laktozu najčešći je poremećaj vezan za konzumaciju mlijeka u adolescenciji i odrasloj dobi. Kod osoba koje ne mogu probaviti mliječni šećer laktozu nakon konzumiranja mlijeka javljaju se probavne tegobe. Međutim, te osobe se ne moraju u potpunosti odreći mlijeka i mliječnih proizvoda već mogu koristiti one sa smanjenim udjelom laktoze u kojima je ona razgrađena na jednostavnije šećere koji ih čine lako probavljivima. Za više informacija o netoleranciji na laktozu te savjetima za pravilnu i uravnoteženu prehranu osoba koje teže podnose laktozu posjeti www.netolerancijanalaktozu.hr. Svakog utorka prof. dr. sc. Željko Krznarić, internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb savjetuje i odgovara na pitanja vezana uz problem netolerancije na laktozu.