Zdravlje 30. ožujka 2020.

Kućna maska za lice od samo dva sastojka koja sigurno imaš doma!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Situacija s pandemijom koronavirusa i socijalnom izolacijom možda je mnoge od vas ostavila bez prethodno dogovorenih kozmetičkih tretmana, ali to ne znači da njega lica i kože s time prestaje.

Tajna sjajne kože nalazi se samo nadomak tebe, u tvojoj kuhinji! U nastavku pročitaj koje su to dvije maske za lice koje i sama možeš napraviti i 'razmazi' se njima. Tajna sjajne kože nalazi se u tvojoj kuhinji!

Možda te zanima... Korejska rutina: 5 savjeta uz koje ćeš uvijek imati odmorno lice Zdravlje

Maska za lice od banane

Kome treba botox kad imaš banane? Ona će navlažiti tvoju kožu i poslije nje ona će izgledati, ali i postati mekša. Sve što trebaš napraviti je zgnječiti jednu bananu i napraviti pire od nje, a zatim ju nanesi na kožu lica i vrata. Ostavi ju da odstoji 10 do 20 minuta, a zatim ju isperi hladnom vodom.

Možda te zanima... Maske za lice "napravi sama" uz koje ćeš zablistati Zdravlje

Nadalje, još jedan popularan recept vezan uz bananu kada je u pitanju njega kože jest i miješanje jedne srednje banane s 2 žlice meda i 50 grama jogurta. Smjesu pomiješaj kako bi se svi sastojci sjedinili i nanesi ju na lice. Nakon nekoliko minuta skini hladnom vodom.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Maska za lice od limuna

Maska koja će navlažiti, ali i eksfolirati tvoje lice svakako je ona s limunom. Sve što ti je za nju potrebno jest sok jednog limuna i 50 mililitara maslinovog ulja ili bademovog ulja. Limunov sok popularan je u tretmanima protiv akni, mrlja i masne kože. Pomiješan s vodom stvorit će tonik koji će stegnuti pore i smanjiti količinu stvaranja sebuma, prenosi Bellatory.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.