Zdravlje 22. studenoga 2016.

Krv vegana osam puta više štiti od raka?

Mrkva_Zena
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanstvenici su otkrili da je krv uzeta od vegana osam puta učinkovitija u ubijanju stanica raka nego krv onih koji prate smjernice standardne američke prehrane.

U nizu pokusa u američkom istraživanju osobe su podvrgnute različitoj prehrani i njihova je krv tada kapnuta na stanice raka u Petrijevoj zdjelici ( plitka prozirna staklena ili plastična cilindarska zdjelica koju biolozi koriste u promatranju raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama) kako bi se utvrdilo koja prehrana djeluje učinkovitije na krv u sprječavanju rasta raka. Krv koja teče tijelima vegana ima gotovo osam puta jaču moć zaustavljanja rasta stanica raka.

Vegani brže mršave, otkad sam veganka ne pazim na težinu?

Biljna prehrana i redovita tjelovježba

Do tog rezultata se došlo nakon što su se ispitanici hranili biljnom prehranom u razdoblju od godinu dana. Prehrana na biljnoj osnovi i redovita tjelovježba pomažu dugoročno u poboljšanju kvalitete našega življenja, a imajući krv koja je "negostoljubiva" prema rastu raka samo je jedna od glavnih prednosti veganske prehrane. (Više o istraživanju na healthnutnews.com)

Saznaj više o svakodnevnim namirnicama koje mogu biti smrtonosne.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Sale89

      Gde se može kupiti živa vaga i pošto je kilogram?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.