Zdravlje 13. studenoga 2014.

Krono prehrana-recept za dug život

Omlet-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prehrana bez odricanja usklađena s dnevnim ritmom lučenja hormona pomaže da ostvariš i trajno zadržiš idealnu težinu, bez gladovanja, bez vaganja namirnica, bez brojenja kalorija, u skladu s principima kronobiologije i fiziologije

Anti aging medicina

Još u prošlom stoljeću, francuski liječnik, Dr. Alain Delabos, proučava principe kronobiologije i krono nutricije, a Dr. Ana Gifing, stručnjak s područja anti aging medicine, početkom ovog stoljeća, patentira program 'Krono prehrane Dr. Gifing' te diljem svijeta od SAD-a, Europe, Izraela, UA Emirata, Rusije, Australije, počinju s radom Centri preventivne, anti aging medicine i krono prehrane Dr. Gifing, kroz koje je do danas prošlo vise od 60 000 zadovoljnih pacijenta.

U Centrima Dr. Gifing, liječnici, nutricionisti osoblje, bave se izradom individualnih programa prehrane, prilagođenih zdravstvenom stanju pacijenta i njegovoj tjelesnoj masi, bez obzira je li riječ o pretilim pacijentima koji imaju za cilj redukciju tjelesne mase na račun masnog tkiva ili pacijentima s idealnom tjelesnom masom, koji imaju za cilj održati idealnu tjelesnu masu, očuvati zdravlje i usporiti proces starenja.

U Anti age Centru Dr Gifing u Zagrebu, na adresi Petrova 60, uz pomoć najsuvremenije tehnologije (InBody) i osoblja, provodi se analiza tjelesnog sastava koja omogućava uvid u trenutno stanje organizma i individualnu procjenu zdravstvenog rizika. Uz navedenu analizu provode se i testovi intolerancije na najsuvremenijim uređajima. Uz spomenute dijagnostičke procedure, tim liječnika i nutricionista djelatnici Anti Age Centra Dr. Gifing, aktivno prate napredak svake osobe na putu do željenog cilja, kroz redovite kontrolne preglede, analize napretka, revizije planova prehrane u skladu s postignutim napretkom.

Gubitak masnog tkiva

Postizanjem optimalne tjelesne mase, bez gladovanja i prehranom prema metodi Dr. Gifing, vrlo brzo dolazi do:

  • gubitka masnog tkiva u području trbuha (abdominalna/centralna pretilost i visceralne masnoće koje je moguće precizno detektirati dijagnostičkom obradom koja se provodi u Centru)
  • snižavanja razine ukupnog kolesterola i tzv. lošeg LDL kolesterola (low density cholesterol)
  • snižavanja vrijednosti povišenog krvnog tlaka
  • smanjivanja inzulinske rezistencije, regulacije glikemije i poboljšanja stanja kod pacijenata s dijabetesom tipa II

Regulacijom gore navedenih metaboličkih poremećaja uz pomoć krono prehrane prema metodi Dr. Gifing, smanjuje se rizik od nastanka srčanog i moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i drugih najčešćih kroničnih bolesti 'suvremenog' svijeta. Tijekom individualne edukacije vezane uz krono prehranu prema metodi Dr. Gifing, naglašava se važnost pravilnog kombiniranja namirnica s ciljem njihove lakše probave i iskoristivosti te opasnost od pretjeranog unosa 'loših' ugljikohidrata, koji potiču gušteraču na izlučivanje hormona inzulina koji je odgovoran za transport glukoze iz krvi do stanica.

Individualno prilagođeni programi

Ako je energetski unos te unos 'loših masti i ugljikohidrata' godinama povišen, dolazi do ozbiljnih poremećaja i razina inzulina ostaje kronično povišena. Stanice postaju neosjetljive na inzulin i relativno mala količina glukoze se razgrađuje, a razina glukoze u krvi ostaje visoka. S dugoročno povišenom razinom glukoze u krvi, rezistencija na inzulin evoluira u dijabetes. Smanjenje tjelesne mase, na račun masnog tkiva, prva je mjera u liječenju metaboličkog sindroma. Smanjenje tjelesne mase u pretilih osoba koje još nemaju dijabetes poboljšava iskoristivost glukoze kao sto poboljšava i regulaciju glukoze u krvi u pretilih osoba s već razvijenim dijabetesom tipa II.

U Anti Age Centru Dr. Gifing u Zagrebu, razvijeni su posebni, individualno prilagođeni programi za:

  • Osobe s povišenom tjelesnom masom
  • Osobe s optimalnom tjelesnom masom koje žele očuvati dobro zdravlje i vitalnost
  • Sportaše
  • Trudnice
  • Vegetarijance, vegane, makrobiotičare itd.

Uspostavljanjem uravnotežene prehrane doprinosiš dobrom zdravlju, boljem imunitetu, ljepšem i mlađem izgledu, vitalnosti i dugovječnosti!

Dobrodošli!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.