Zdravlje 09. listopada 2015.

Konac za zube prije ili nakon četkanja?

Kon-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije pitanje trebaš li zube čistiti koncem, nego kada. Svakodnevne higijenske navike mogu imati veliki utjecaj na tvoje zdravlje, pogotovo njega o zubima. Čišćenje zubi koncem ključ je zdravih zuba bez karijesa. Doznaj kada i kako je najbolje koristiti zubni konac

Prije ili poslije četkanja?

Konac je najbolje koristiti prije četkanja kako bi olabavila ostatke hrane i naslage između zubiju. Tada će četkica odstraniti sve ostatke hrane i naslage koje se nalaze između zuba i u zubnom mesu. Naravno, korištenje konca za zube bolje je bilo kada nego nikada jer tvoja četkica za zube ne može doprijeti do uskih prostora između zuba i zubnog mesa. Ako koristiš konac za zube nakon četkanja, ostatke hrane i naslaga koncem ćeš pogurati još dublje u meso i međuzubne prostore. 

Barem jednom dnevno

Korištenje zubnog konca štiti te od nastanka karijesa, lošeg zadaha i bolesti desni. Preporučuje se zube čistiti zubnim koncem barem jednom dnevno, a bilo bi odlično kada bi to radili svaki puta prije četkanja.  Kako bi ti korištenje zubnog konca prešlo u naviku, stavi ga kraj četkice za zube. Dodatnih 30 sekundi u tvojoj jutarnjoj i večernjoj higijeni isplatit će ti se zdravim zubima.

Doznaj više o zdravlju zubi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.