Zdravlje 08. srpnja 2022.

Koji se oblik matične mliječi smatra najučinkovitijim?

Foto: shutterstock

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neprestano se proširuju spoznaje o biološkoj aktivnosti sastavnica iz pčelinjih proizvoda, otkrivaju se nova djelovanja i potvrđuju tradicionalna znanja o njihovoj ljekovitosti. Matična mliječ poznati je prirodni antioksidans te zasigurno jedan od najcjenjenijih i najdjelotvornijih pčelinjih proizvoda.

Nedostatak nutritivnih tvari može povećati osjetljivost organizma na viruse i bakterije, stoga se u svrhu očuvanja i jačanja imunološkog sustava preporučuje u svakodnevnu prehranu uvrstiti dodatke prehrani koji sadrže vitamine i minerale, te pčelinje proizvode. Pčelinji proizvodi su riznica ljekovitih tvari iz prirode i od pamtivijeka su poznati po svom pozitivnom učinku na zdravlje čovjeka. Neprestano se proširuju spoznaje o biološkoj aktivnosti sastavnica iz pčelinjih proizvoda, otkrivaju se nova djelovanja i potvrđuju tradicionalna znanja o njihovoj ljekovitosti. 

Matična mliječ poznati je prirodni antioksidans te zasigurno jedan od najcjenjenijih i najdjelotvornijih pčelinjih proizvoda. Proizvode ju pčele radilice, a služi za prehranu matice i njenih mladunaca. Iznimno je bogata vitaminima, mineralima, proteinima, nezasićenim masnim kiselinama i esencijalnim aminokiselinama neophodnima za pravilno funkcioniranje organizma.

Matična mliječ ima tonizirajući, stimulirajući i balansirajući učinak na živčani sustav. Uz to, matična mliječ ima i antimikrobna svojstva te pomaže u prevenciji blažih prehlada, jačajući imunološki sustav najrizičnijih skupina, a to su starije osobe, djeca i osobe krhkog zdravlja. Stoga se matična mliječ preporučuje za prevenciju i borbu protiv blažih infekcija budući da svojim ljekovitim djelovanjem aktivira imunološki sustav, povećavajući otpornost organizma. 

Moćna REVIMED kombinacija 

Znanost je otkrila važan učinak vezan za korištenje prirodnih bioaktivnih tvari: kada se određene tvari koriste u isto vrijeme, njihovo djelovanje u organizmu višestruko se pojačava. Kada se matična mliječ, med i stevija uzimaju istodobno, u kombinaciji, svi biološki učinci nastupaju znatno brže i imaju vidljivo veću snagu i trajnost, što podjednako osjećaju i zdravi i bolesni, bez obzira na to bave li se umnim ili fizičkim radom. Čak se i potpuno „briše“ pojedina nuspojava koju bi neka od tvari eventualno uzrokovala ako bi se koristila sama. Zato se slobodno može reći da je ovo revolucionarna kombinacija 21. stoljeća.

REVIMED je jedini uspio izbalansirati najbolje iz prirode i dobiti proizvode prijatnog okusa, koji u svojem sastavu objedinjuju liofiliziranu BIO matičnu mliječ, dehidrirani med, steviju, željezo i vitamin C. REVIMED proizvodi namijenjeni su svima koji se žele pravilno hraniti i popraviti ili u dužem periodu održavati dobro stanje organizma. Mogu se koristiti bez prekida.

Moćna Revimed kombinacija za jačanje imuniteta | Author: REVIMED Foto: REVIMED ;Moćna Revimed kombinacija za savršeno zdravlje

Matična mliječ – najjači borac protiv virusa i bakterija 

Mliječ obiluje prirodnim antibioticima i snažnim antivirusnim tvarima koje se ne nalaze nigdje drugdje u prirodi. To je za čovjeka dragocjeno otkriće s obzirom na to da je većina sintetičkih antibiotika postala otporna na najčešće bakterije opasne za ljude, što se s antibakterijskim tvarima iz mliječi ne može dogoditi. Zato je matična mliječ prirodno sredstvo koje se može koristiti u preventivi za jačanje imuniteta, čime se izbjegava zloupotreba antibiotika koja dovodi do bakterijske rezistencije. 

Postotak 10-HDA određuje kvalitetu matične mliječi

Glavna komponenta matične mliječi je 10-hidroksi-2-decenska kiselina (10-HDA). Pripisuju joj se farmakološki učinci kao što je antitumorska i antibiotska aktivnost te jačanje imunološkog sustava. Bioiskoristivost i količina konzumirane 10-HDA je puno veća kod dodataka prehrani koji u svojoj osnovi imaju liofiliziranu matičnu mliječi.

Određivanje 10-HDA u matičnoj mliječi i proizvodima na njezinoj osnovi, postao je standardan postupak za ocjenu kakvoće takvih proizvoda. U većini proizvoda s matičnom mliječi na našem tržištu prisustvo 10-HDA je samo 1,4 % do 2 %. Liofilizirana BIO matična mliječ u REVIMED proizvodima sadrži minimalno 4,6 % 10-hidroksi-2-decenske kiseline.

Liofilizirani oblik matične mliječi je najučinkovitiji

Iscrpna istraživanja otkrila su dnevnu dozu mliječi koja daje najbrže i najtrajnije učinke, a to je 100 mg na dan u liofiliziranom obliku. Naime, nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo 48 sati. Jedini način da se mliječi produlji bioaktivnost jest da postupkom liofiliziranja oslobodi vode, nakon čega dobivamo liofiliziranu matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Pri konzumiranju se takva mliječ otapa u vodi, čime ponovno dobiva formu i učinke kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

Moćna Revimed kombinacija za jačanje imuniteta | Author: REVIMED Foto: REVIMED

Dehidrirani med - najstabilniji oblik meda

Med je nakon matične mliječi najsavršeniji proizvod pčela i prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. On poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu. Med u obliku praha poznat kao dehidrirani med, prirodni je med kojem je uklonjena sva voda i koji je samljeven u najfiniji puder. Med u prahu, poput tekućeg meda zadržava sva ljekovita svojstva, ali mu se dehidracijom poboljšava stabilnost. Med u prahu ne sadrži umjetne dodatke i pruža okusne i kvalitativne karakteristike meda, ali bez tekućine. 

Stevija je najzdravije i najsigurnije sladilo 

Stevija se upotrebljava kao potpuno zdrava, prirodna i beskalorična zamjena za šećer. Glikozidi stevije nemaju energetsku vrijednost, ne aktiviraju inzulin i ne skladište se u organizmu. Znanstvenici steviju preporučuju kao antioksidans u prevenciji dijabetesa i bubrežnih oštećenja te kao dodatak prehrani onima koji već imaju te zdravstvene poremećaje ili jednostavno žele zdravije živjeti.

REVIMED proizvodi su prirodni visokokvalitetni dodaci prehrani na bazi liofilizirane BIO matične mliječi, namijenjeni svima koji žele kvalitetniji i bolji život. Mogu se koristiti bez prekida zajedno sa svim lijekovima i namirnicama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.