Zdravlje Zdravlje žena 08. prosinca 2016.

Koje boje su tvoje oči? Boja očiju otkriva kako ćeš podnijeti bol na porodu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novo istraživanje pokazuje da naša boja očiju može otkriti koliki nam je prag tolerancije na bol tijekom porođaja! Prema jednom novijem istraživanju, boja vaših očiju može ukazati na to koliko dobro podnosite bol, negativne emocije ili čak anksioznost.

Istraživači sa Sveučilišta u Pittsburghu promatrali su 58 trudnih žena bijele puti i došli su do zaključka da žene sa svijetlim očima (plave ili zelene) bolje podnose bol za vrijeme porođaja. Sedam simptoma koji mogu biti znak da si u depresiji.

Trudnice s tamnijim očima osjećale su veće olakšanje kada su dobile epiduralnu anesteziju, što ukazuje na to da im je prag tolerancije na bol niži. Ako imaš kroničnu bol, tvoj mozak se manje odmara.

Mame s plavim očima manje pate od depresije

Mame s plavim očima nakon porođaja manje pate od anksioznosti i depresije nego što je to slučaj s mamama tamnijih očiju. Iako je potrebno još istraživanja kako bi se utvrdili uzroci koji stoje iza ovih korelacija, pretpostavlja se da je u pitanju genetika. Daljnje istraživanje trebalo bi obuhvatiti veći broj žena i uključiti one koje nisu trudne.

Bez obzira na to koje su vam boje oči, uzmite ove rezultate s rezervom. Uzorak je relativno malen i potrebno je još istraživanja kako bi se uzročno objasnila veza između boje očiju i praga tolerancije na bol. Još tema o porođaju saznaj na Klokanica.hr!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.