Zdravlje 10. listopada 2023.

Julia Louis-Dreyfus: "Jedva čekam da napunim 80"

Foto: Instagram Poznata glumica Julia Louis-Dreyfus saznala je da ima rak dojke 2017. godine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznata glumica Julia Louis-Dreyfus bila je prestravljena kada je 2017. otkrila da ima rak dojke, a nije mogla ni pojmiti kako se to njoj moglo dogoditi. Ipak, nakon svega što je prošla zbog raka, ima potpuno novi pogled na život i veseli se starenju.

Za poznatu američku glumicu Juliu Louis-Dreyfus (62) 2017. bila je puna uspona i padova. Jednu noć osvojila je prestižnu nagradu Emmy, a već sljedeći dan zaprimila je poziv od liječnika koji joj je rekao da ima rak dojke (stadij II). Priznala je da njezina rekcija na vijest nije bila tipična, a nije ni mogla zamisliti da bi se takvo nešto moglo baš njoj dogoditi. Prvo sam se smijala, a onda sam histerizirala i plakala jer sam bila prestravljena, kao što je većina ljudi kad dobiju takvu dijagnozu", rekla je Julia u razgovoru s novinarom na New Yorker festivalu, piše People

Iako je bila šokirana i prestrašena, u svojoj borbi protiv raka dojke imala je snažnu podršku svoje obitelji i prijatelja na kojoj je vječno zahvalna. Kako bi prošla kroz iscrpljujuće terapije, Julia se usredotočila na posebno uznemirujući trenutak kako bi se motivirala. "Prije mnogo, mnogo godina, bila sam na brodu sa svojim mužem. Kada sam plivala, muž mi je rekao da ne paničarim, ali da je u blizini morski pas. Morala sam se vratiti na brod od kojeg sam već daleko bila", objasnila je. Kada je plivala, nije gledala oko sebe, već se samo fokusirala na ljestve koje su vodile na brod. Tu taktiku primijenila je i na kemoterapiju, bila je fokusirana i samo je htjela da što brže prođe.

grudnjak Možda te zanima... Svrbež grudi i bradavica može ukazivati na karcinom, ali i na ovih 13 stanja Zdravlje

Život nakon raka

Nakon dvostruke mastektomije i šest rundi kemoterapije, Julia je u remisiji od listopada 2018., a osim toga ima i potpuno novi pogled na život. "Tako sam sretna što sam ovdje. Mislim da više uživam u stvarima", rekla je Julia. Spomenula je i kako se više trudi kontrolirati svoj stres jer smatra da je on imao određenu utjecaj na njezino zdravlje. 

Osvrnula se i na starenje te kako su joj godine koje prolaze donijele mudrost. "Imam veći osjećaj za zajednicu i odgovornost prema drugima koji sigurno nisam imala u dobi od 17 godina kada sam samo razmišljao o sebi", priznala je. Iako je tek ušla u 60-e, Julia se veseli biti osamdesetogodišnjakinja i slobodi za koju se nada da će to donijeti. U razgovoru sa spisateljicom Isabel Allende koja je u svojim 80-ima, shvatila je da te godine donose neopterećenost i slobodu koje u mladim danima mnoge žene nemaju. 

Možda te zanima... Žene bi trebale biti svjesne 'Jolie efekta' koji dovodi do previše mastektomija, upozoravaju znanstvenici Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.