Zdravlje 11. prosinca 2020.

Jolie, pitanjem pratiteljima ispod fotografije pokazala da stvarno ima problem

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Angelina Jolie na svom Instagram profilu objavila je dvije fotografije jednu do druge. Na jednoj je mlada Angelina s predivnim tijelom na kojem ima čak i poneku oblinu, a na drugoj je Angelina danas na kojoj je dakako i dalje lijepa, ali jako mršava.

Jolie je pored fotografije napisala: "Nekad ili sad?" Neki od pratitelja su ljubazno napisali: "Uvijek si lijepa". Dok većina ostalih komentara glasi: "Trebaš više jesti", "Nadam se da će Angie brzo ozdraviti. Uvijek je čudesna", "Sestro, nemaš noge" i slično.

O njezinom problemu s prehranom govori se već godinama, dok glumica sve to demantira i govori da je oduvijek mršava. Za osobe s anoreksijom svojstveno je da vide iskrivljenu sliku te da si nikada nisu dovoljno mršave. Ovo pitanje koje je Jolie uputila svojim pratiteljima na tom je tragu. Naravno ovo su samo zapažanja, ali i poruka gdje može odvesti opsjednutost vanjskim izgledom.

Možda te zanima... Petra Svrtan: 'Od 13. godine borim se s poremećajem prehrane, sad je dosta!' Dijeta

Poremećaji prehrane vjerojatno imaju i genetske korijene, pokazala su novija istraživanja. No, bilo da je uzrok hormonalni, genetski ili psihološki, poremećaj prehrane često biva zanemaren ili ne zamijećen u društvu koje cijeni mršavost i boji se povećanja kilograma. Osobe s poremećajem prehrane često dobivaju komplimente na račun svojih oskudnih prehrambenih navika, kao i na svoj oblik i veličinu tijela. Kao rezultat toga, ljudima je teško ozbiljno shvatiti navedeni poremećaj, a brojni komplimenti im djeluje podržavajuće.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.