Zdravlje 02. prosinca 2015.

Koliko često treba prati hulahopke?

Balerina1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sezona je hulahopki, za neke je to spas, a za druge prokletstvo. Neke žene obožavaju da su im noge pokrivene uskim, crnom i glatkim hulahopkama, dok druge jedva čekaju da ih strgnu sa sebe. Bez obzira u koju od ove dvije skupine spadaš, kad zahladi vjerojatno ih bar povremeno nosiš i sigurno imaš omiljeni par kao što je to slučaj grudnjacima, čarapama i hlačama. I što se događa? Nosiš ih gotovo svaki dan, jer nije da se one baš puno prljaju, hm!

"Ono bijelo" su odumrle stanice kože

Ali, stvari s hulahopkama stoje drugačije nego s grudnjacima. Isti grudnjak bez problema možeš nositi nekoliko puta za redom što nije slučaj s hulahopkama jer su ti one na stopalima i preponama cijeli dan. I da, ono bijelo što je na njima to su odumrle stanice kože. Čak i ako si najčišća osoba na svijetu, trebaš prati svoje hulahopke nakon svaka dva do tri nošenja. Ali pranje hulahopki zna biti delikatno, osobito ako nosiš brend za čiji par izdvojiš i 150 kuna i kako onda da ih stalno pereš? Evo savjeta kako da svoje hulahopke zadržiš čistima, a da ih brzo ne uništiš.

Čitaj što piše na etiketi

Nek se hulahopke mogu prati u stroju za pranje rublja, ali ne sve. Neke se kao i pojedini komadi finijeg donjeg rublja moraju prati na ruke. Jedan od bezbolnijih načina je da ih uzmeš sa sobom dok se tuširaš i prebaciš ih preko tuš kabine da se osuše. Čak i ako piše da ih možeš 'prati u perilici nipošto ih nemoj stavljati u sušilicu.

Zamrzni ih

Ovo zvuči malo luckasto, ali može biti djelotvorno kad je u pitanju produljivanje trajnosti tvojih hulahopki. Kad ih kupiš stavi ih pod hladnu vodu i potom zamrzni. Sljedeće jutro odmrzni ih pod vodom i pusti da se osuše. Zamrzavanje bi trebalo stisnuti vlakna u najlonkama i tako ih učiniti izdržljivijim i otpornijim na oštećenja. Ova metoda ne uništava bakterije niti mirise, ali će hulahopke dulje trajati.

Kupi vrećicu za pranje osjetljive robe

Sada si odrasla žena i znaš da se trebaš brinuti za svoje stvari jer, ako to ne činiš rasipaš novac. U vrećicu osim najlonki stavi i čarape kako se ne bi rasparile te finije donje rublje. Ona će ih sačuvati od rastezanja.

Napravi rezerve

Ako "uloviš" sebe da nosiš iste hulahopke tri dana za redom, znaj da bi trebala posjedovati četiri para koja ćeš redovito mijenjati. Ne moraju sve biti skupe, ali uvijek ti jedan do dva čista para trebaju biti na raspolaganju. 

Znaš li koliko često trebaš prati grudnjak?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.