Zdravlje Simptomi i pomoć 30. kolovoza 2021.

Dva moćna saveznika u borbi protiv alergija koja će ti olakšati svakodnevicu

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Alergije, baš kao i prehlade, gripe i virusi postoje od davnina, a čudesna snaga prirode nudi pregršt mogućnosti i ljekovitih svojstava koje je na svu sreću - čovjek prepoznao

Terapija alergije, koja može poprilično otežati svakodnevicu, obično se svodi na ublažavanje simptoma, pa je najbolja strategija jačanje imunološkog sustava redovitim unosom voća, povrća te općenito uravnoteženom prehranom kao i izbjegavanjem stresa, odmorom i zdravim načinom života. 

Često je zbog ubrzanog načina života to sve nemoguće uskladiti pa u mjesecima koji slijede sve više posežemo za dodacima prehrani, prirodnim proizvodima bez aditiva i konzervansa koji imaju veoma djelotvornu moć, a sve kako bi zaštitili imunitet i djelovali preventivno jer, kako kažu - bolje spriječiti, nego liječiti.

Održavanje zdravog i snažnog imunološkog sustava važno je tijekom cijele godine, no posebice tijekom jeseni, zime i ranog proljeća kada je tjelesni balans dodatno narušen te je pojačan broj alergena. Imunomodulatori su tvari koje utječu na naš imunitet, no vjeruje se kako pomoću njih možemo bitno utjecati na duljinu, težinu i ishod mnogih stanja i bolesti, uključujući alergije. Priroda nudi najbolja rješenja, pa među brojnim snažnim imunomodulatorima izdvajamo astragalus i crni kim. Evo i zašto...

4 razloga zašto astragalus djeluje

 | Author: Astragalus je adaptogen, što znači da povećava otpornost organizma na različite stresne situacije, sjajan je izvor antioksidanata, a već se stoljećima u tradicionalnoj kineskoj farmakopeji korijen astragalusa koristi kao glavni pomagač za razna stanja uključujući i alergije. Sprečava gripu, prehladu i infekcije dišnih puteva. Astragalus regulira rad imunog sustava i smanjuje alergijske simptome, a uz to: 

  •  Djeluje bez nuspojava
  •  Blagotvorno djeluje na niz tjelesnih funkcija
  •  Pomaže tijelu u stresnim i izazovnim situacijama
  •  Zahvaljujući bogatstvu flavonoida djeluje kao prirodni tonik kod iscrpljenosti i kroničnog umora

Astragalus pomaže protiv štetnih utjecaja iz okoliša tako što stimulira proizvodnju i cirkulaciju imunoloških T-stanica koje predstavljaju jednu od ključnih linija obrane organizma od bolesti. Kod pojave simptoma alergije u istraživanjima se korisnom pokazala ljekovita biljka Astragalus membranaceus, posebice kod simptoma sezonskog alergijskog rinitisa.

Pronađite ga u bio&bio trgovinama u obliku organske tinkture.

Crni kim - preparat zlata vrijedan 

 | Author: Crni kim je poznat od davnina kao univerzalni lijek, a danas je jedan od najčešće korištenih preparata kod alergija, zato što svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Olakšava disanje, te svojim protuupalnim djelovanjem sprječava bakterijske infekcije koje nastaju kao posljedica alergija. 

Istraživanja su pokazala kako posebno povoljno djeluje kod simptoma astme i alergijskog rinitisa. Štoviše, neke studije ukazuju da za pripravcima crnog kima treba posegnuti kod alergijskog rinitisa, posebice u osoba kod kojih treba izbjeći davanje lijekova protiv alergije.

Sjemenke crnog kima, često nazvane čudotvornima, zbog svog idealnog kemijskog sastava liječe puno zdravstvenih tegoba. Sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih vrijednih sastojaka. 

Crni kim se uzima se u obliku  ulja  ili sjemenki kao začin i kod inhalacije, a za one kojima ne odgovara okus, rješenje dolazi u obliku  kapsula. Uz pomoć ovih snažnih imunomodulatora, u kombinaciji ili svakog za sebe, alergeni više neće biti dio vaših briga.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.