Zdravlje 18. prosinca 2015.

Uljepšani osmijeh mijenja život nabolje

Srdjak
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U svom dugogodišnjem i svakodnevnom radu s pacijentima, doktor stomatolog i parodontolog Srećko Srdjak, ravnatelj Stomatološke poliklinike ARENA u Zagrebu susreo se s brojnim pacijentima i njihovim raznolikim medicinskim, ali i životnim pričama. Iako kao stomatolog "samo" popravlja zube i vraća lijep osmijeh svojim pacijentima, primjećuje da svakim danom područje djelovanja struke kojom se bavi nadilazi sfere "samo" stomatologa.

Posjet stomatologu bez stresa

"Već za vrijeme studija, na praksi u kontaktu s pacijentima, primijetio sam da se pristup pacijentu u stomatologiji nekad i danas uvelike promijenio. Popravljanje zubi, osim vraćanja estetike i funkcije zuba, za sobom nosi i vraćanje samopouzdanja pacijenta i njegovo bolje raspoloženje", objašnjava nam dr. Srdjak zašto se srce vidi u svakom osmijehu.

"Posjet liječniku ili stomatologu uvijek sa sobom nosi određenu količinu stresa, bez obzira na razlog posjeta. Zadaća svih u timu Poliklinike ARENA, od stomatologa do asistenata je odagnati pacijentu taj stres i učiniti sve da bi se on osjećao što bolje i ugodnije te zatim pristupiti samoj stomatološkoj terapiji. Vjerujem da ugodna radna atmosfera, individualan pristup pacijentu i lijepo okruženje donose najbolje rezultate. U Poliklinici ARENA već godinama slijedimo tu formulu i ponosno priznajem da ostvarujemo odlične rezultate te radimo sa zadovoljstvom!"

Keramičke krunice su joj promijenile život

Na pitanje koji su najčešći zahvati koji se u Poliklinici ARENA izvode, dr. Srećko nam je objasnio na primjeru dvije pacijentice različite dobi i stanja zubi. "Ovisno o dobi, genetskim predispozicijama, prehrambenim i općenito životnim navikama, svaki pacijent je poseban slučaj. Ne postoje dva jednaka pacijenta", govori namdr. Srdjak i objašnjava: "Sjećam se jedne mlade pacijentice u svojim kasnijim dvadesetim godinama koja nije pušila cigarete, jela je i živjela zdravo te išla redovito na preglede stomatologa no, nažalost, genetski je naslijedila 'lošije' zube pa je tako nakon endodontske terapije pretkutnjake morala nadograditi keramičkim zubnim krunicama. Sve do tada je svoj osmijeh ograničavala i skrivala ne bi li se manje primjećivalo loše stanje zuba. Nakon terapije, nije skidala osmijeh s lica, a unatoč svojim godinama izgledala je još mlađe."

Ni parodontitis nije prepreka za prekrasan osmijeh

Naš sugovornik, dr. Srećko Srdjak prisjetio se još jedne pacijentice, ovaj put gospođe od 57 godina koja je oboljela od parodontitisa te izgubila gotovo sve zube. "Genetika, štetne životne navike, pušenje i nedostatna higijena vrlo su pogodni za razvoj parodontitisa koji, ako se ne liječi na vrijeme prikladnom terapijom vodi do gubitka zubi. Pacijentici je osmijeh vraćen nakon nekoliko posjeta našoj poliklinici i to zahvatom ALL-ON-6 odnosno ugradnjom 6 zubnih implantata na koje se postavljaju fiksni zubi. Nakon nekoliko mjeseci naša pacijentica u ogledalu je ugledala osmijeh i pomlađeno lice koje nije vidjela godinama te briznula u plač. Ali od sreće", nadodao je ravnatelj Poliklinike ARENA.

Sreća je činiti dobro

"Teško je ne popustiti emocijama i ne osjećati se sretnim kad vidite da ste nekome poboljšali kvalitetu života, dali mu neku novu energiju i vratili samopouzdanje. Zadovoljstvo obavljenim poslom pacijenti nam najbolje pokažu svojim iskrenim osmijehom, a on ne košta ništa jer dolazi iz srca", zaključuje dr. Srdjak i poručuje čitateljima:

"Vjerujem da su vas iskustva Poliklinike ARENA potaknula da učinite prvi korak na putu do novog osmijeha. Tko kaže da ne možete biti ponovno mladi?"

Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01 6542 655
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Web:
http://www.arenapoliklinika.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.