Zdravlje 20. travnja 2016.

Aplikacija za praćenje zdravlja djeteta

Zdravlje-Dijete
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobro je poznato kako je zdravlje najveće bogatstvo, a djeca su naš životni dar. Kako znamo da nema veće sreće od zdravog i sretnog djeteta, odlučili smo predstaviti LittleDot aplikaciju – dnevnik rasta i razvoja djeteta. Ova zanimljiva i korisna aplikacija namijenjena je roditeljima i onima koji će to tek postati, a omogućuje vođenje dnevnika djetetova zdravlja

Njezino intuitivno sučelje dizajnirano je kako bi roditelji mogli bilježiti korisne informacije o rastu, razvoju, hranjenju, cijepljenju, povišenoj temperaturi. LittleDot obuhvaća 12 točaka za praćenje zdravlja djeteta: hranjenje, spavanje, stolica/mokrenje, bolest, temperatura, lijekovi, rast, cijepljenje, posebni trenutci, zubi, ostalo, liječnik.

Aplikacija će posebno razveseliti roditelje koji redovito vode zabilješke, ili na telefonu ili na papiru, kako bi liječniku tijekom pregleda što detaljnije i točnije mogli opisati tegobe koje dijete ima. Aplikacija objedinjuje upravo one funkcije u mobitelu koje bi roditelj koristio za zapise te ih stavlja u jedan jednostavni i intuitivni softverski paket. Osim što služi za izradbu zapisa, nudi i pristup korisnim, provjerenim, stručnim i kvalitetnim informacijama.

Što sve omogućava aplikacija

S pomoću aplikacije roditelj može pohranjivati djetetove fotografije, unositi bilješke i komentare tijekom njegova rasta i razvoja, primjerice kad napravi prve korake, prohoda, izgovori prve riječi i slično. Moguće je bilježiti tjelesnu težinu, temperaturu, datume cijepljenja, pojavu nekih simptoma i vremena njihove pojave, voditi dnevnik dojenja, uzimanja lijeka, izbijanja zubića, odlaska na preglede.

Jednom kad se upišu svi potrebni parametri, aplikacija automatski izračunava i indeks tjelesne mase djeteta te pokazuje njegov položaj na preporučenoj krivulji rasta Svjetske zdravstvene organizacije. Također omogućuje pohranu podataka koje roditelj unese (zamjedbe, nalazi, komentari, galerije slika), čime pruža mogućnost kvalitetnije komunikacije s pedijatrom, ali služi i kao sentimentalni podsjetnik na rano djetinjstvo i razvojni put Vašeg djeteta.

Kako bi izbjegli česte posjete liječniku, sve te zabilješke, kao i popratne fotografije, roditelji mogu poslati pedijatru e-poštom, čime se smanjuju gužve i duga čekanja u ambulantama. Aplikacija omogućava vođenje evidencije za nekoliko djece, tako da roditelji  mogu na jednome mjestu uvijek imati dostupnu evidenciju o svemu što je važno za djetetovo zdravlje.

Pročitaj vodič za prehranu dojenčeta!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.