Zdravlje 29. svibnja 2016.

5 savjeta za zdravu rodnicu

Vagina
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rodnica je dobar pokazatelj općeg zdravlja organa za razmnožavanje - održavaš li je zdravom, to je prvi korak održavanja zdravlja ostalih organa za razmnožavanje. Stoga rodnicu uvijekperi samo vodom, izbjegavaj namirnice koje pogoduju stvaranju sluzi, koristi se kondomom te nosi pamučno donje rublje

  • Koristi se vodom - rodnicu peri samo vodom. Izbjegavaj sve mirisne sapune i sprejeve koji mogu nadražiti sluznicu rodnice.
  • Briši se od naprijed prema otraga. Nakon male ili velike nužde uvijek se briši od naprijed prema otraga kako bi spriječila da nezdrave bakterije uđu u rodnicu.
  • Koristi se kondomom. Najbolje ćeš zaštititi rodnicu smanjiš li broj seksualnih partnera. Imaš li ih ipak više, koristii se kondomima i tako smanji rizik od spolno prenosivih bolesti.
  • Ne jedi šećer. Nezdravim bakterijama pogoduje šećer pa konzumaciju šećera drži pod kontrolom.
  • Ne jedi hranu koja pogoduje stvaranju sluzi. Crveno meso, rafinirane žitarice i mliječni proizvodi (osim običnog jogurta sa živim kulturama) mogu potaknuti sluznicu stijenke rodnice na pretjerano izlučivanje sluzi i tako izmijeniti svojstva kisela ekosustava koji te štite od infekcija.

Doznaj kojih sedam stvari ginekolog ne bi odobrio.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.