Zdravlje Wellness 25. lipnja 2019.

5 savjeta za kvalitetan godišnji odmor

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što, gdje i kako na godišnji odmor? Dani odmora dragocjeni su i potrebno ih je što kvalitetnije provesti. Nemojte ih trošiti na lošu hranu, previše izležavanja ili na stresne situacije, već se potrudite naći uvjete koji će blagotvorno djelovati na vaše zdravlje. Kako ljetni odmor učiniti što boljim?

Stavite zdravlje na prvo mjesto

Ako ste od onih koji često ponavljaju da je najbitnije zdravlje, uključite zdravi koncept odmora u svoj plan za ljeto te učinite od godišnjeg pravi opuštajući i regenerirajući tretman. Kako se to radi, najbolje znaju LifeClass Terme Sveti Martin koje su pod nazivom Healthiness ujedinile lokalnu gastronomiju, aktivni odmor, medical wellness i općenito wellness doživljaj. Već prvog dana dolaska u Terme, učinite scan općeg stanja organizma i sklonosti određenim zdravstvenim tegobama, što vam odmah daje jasnu sliku vašeg zdravstvenog stanja. Dakle, stavite zdravlje na prvo mjesto.

Jedite zdravo i domaće

Hrana koju jedemo uvelike obilježava naš dan i to kako se osjećamo, pa je važno da na odmoru jedete obroke spremljene od kvalitetnih, domaćih namirnica. Lokalne i svježe namirnice u bogatom doručku ili večeri glavna su misija Termi Sveti Martin i zato već godinama uspješno surađuju s lokalnim OPG-ovima od kojih zdrave sastojke i pribavljaju. Tako njihovi gosti uživaju u bogatom buffet doručku, zdravim ručkovima i večerama u Healthy Dining restoranu Le Batat u sklopu resorta, a u svim obrocima koriste se lokalne i svježe namirnice.

 | Author: PR Foto: PR

Očistite tijelo i glavu

Dragocjeni ljetni dani odmora pravo su vrijeme za kratak bijeg od obaveza i vrijeme kada se konačno možete posvetiti sebi i svom tijelu. Katkad i u glavi treba napraviti refresh, a idealni za to su yoga, vježbe disanja i meditacija. Upravo to sadrži paket Namaste Retreat:Yoga Weekend koji LifeClass Terme Sveti Martin imaju u ponudi ovog ljeta. Detoksikaciji uma najbolje pristaje detoksikacija tijela, a za čišćenje tijela idealna je sauna. Odaberete li odmor na mjestu u kojem možete svakodnevno posjećivati saunu, otići na neku od raznovrsnih masaža ili se jednostavno opuštati u jacuzziju, vaše će vam tijelo biti zahvalno.

 | Author: PR Foto: PR

 

Aktivirajte se

Iako možda jedva čekate ništa ne raditi, zapravo je umjerena doza aktivnosti puno bolja za vaš odmor jer će vam dati više energije od stalnog izležavanja. Svoj odmor birajte u destinacijama gdje su biciklisti, trkači i šetači dobrodošli, a s obzirom na to da je Hotel Spa Golfer bike friendly i prvi run friendly hotel u svijetu, s aktivnim odmorom ovdje ne možete pogriješiti. U prije spomenutom Namaste Retreat:Yoga Weekend paketu imate uključeno i neograničeno korištenje fitness centra, a tu si i teniski i golf tereni.

 | Author: PR Foto: PR

Zabavite se

I posljednje, ali ne najmanje važno, vaš odmor mora biti zabavan. Ljeto je, slobodni ste od obaveza, odmarate i zabavljate se. Kako? Kupanje, sunčanje, spuštanje po novim toboganima u Aquaparku Martilandia u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin… Zabavni ljetni dani uključuju sve to, a jednako su bitni za zdravlje kao i zdrava hrana, opuštanje ili kvalitetan san. Zdravstveni pregled i savjetovanje, yoga, meditacija i sauna, masaža, večera i doručak te neograničeno kupanje u vanjskim i unutarnjim bazenima uključeni su u paket Namaste Retreat:Yoga Weekend. Učinite svoj odmor što kvalitetnijim i rezervirajte ga!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.