Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 07. ožujka 2020.

12. slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj potvrđen!

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

'Radi se o bliskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu.'

"Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba. Radi se o bliskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu", objavljeno je na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite!

Možda te zanima... Ministarstvo zdravstva objavilo je letak s ključnim informacijama za koronavirus! Zdravlje

Riječ je o mlađem muškarcu koji ima blaže simptome bolesti i u izolaciji je u varaždinskoj bolnici, izvijestio je u subotu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin te apelirao na ljude s rješenjem za samoizolaciju da se pridržavaju uputa.

"Zbog ozbiljne situaciji u Italiji apeliramo da odgodite putovanja u zahvaćena područja. Ulažemo sve napore kako bi situaciji u Hrvatskoj držali pod kontrolom. Naravno da će dosta toga ovisiti o organizaciji službi i cijelog posla ne samo u Hrvatskoj već i u nama susjednim zemljama - Sloveniji, BiH", rekao je Božinović. 

Ministar Vili Beroš rekao je da situacija zasad zadovoljavajuća - 317 ljudi je testirano, a još pet nalaza je još na testiranju. 

U 16 sati Stožer za civilnu zaštitu obratio se javnosti

"Broj oporavljenih, kompletno oporavljenih je iz dana u dan sve veći i to su ohrabrujući podaci. I naši bolesnici su dobro, neki imaju manje simptome, no većina je s vrlo blagim simptomima. Prema najnovijim spoznajama, smrtnost je manja od dva posto, a više je razloga koji ukazuju na to. Dolaze nam novi podaci iz Kine, imamo naznake da se smanjuje broj smrtnosti i u Kini. Podaci iz Južne Koreje ukazuju da je smrtnost manja od jedan posto", objasnio je Beroš. 

Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti rekla je da su bolesnici u dobrom stanju i naglasila još jednom važnost prevencije. Spomenula je rizične skupine kao što su bolesnici s kroničnim bolestima - oni koji imaju povišen tlak, šećer, probleme s plućima. 

"To je ona skupina koja je problematična i mogu se dogoditi teži simptomi bolesti. Najnoviji podaci govore o tome da kod takvih bolesnika mogu ostati i kronične posljedice. Iznimno je važno da te kritične skupine izbjegavaju veće skupove i da se iznimno paze i čuvaju od potencijalno rizičnih kontakata", objasnila je Markotić. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maya_Lemmone
      Maya_Lemmone

      Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od njega. Sada to može dobiti bilo koja osoba na Zemlji i zap0četi s zarađivanjem više dolara na internetu. posjetite ovu stranicu za više detalja ......... >>>>>> w­­­­w­­­­w­­.­­C­­­­a­­­­s­­­­h­­­­F­­­­l­­­­o­­­­w­­­­7­­­­7­­­­.­­­­C­­­­o­­­­m

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.