Psiha i seks Moje emocije 28. prosinca 2019.

Znanost otkrila koju boju trebaš nositi da izgledaš seksi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gotovo da nema osobe koja se povremeno osjeća neprivlačno i ako ti se čini da tu ništa ne možeš poduzeti, varaš se. Istraživanje je pokazalo da se ljudi osjećaju najprivlačnije kada nose crvenu odjeću, stoga znaš što trebaš učiniti.

Prema studiji objavljenoj u European Journal od Social Psychology, osobe koje su nosile crvenu odjeću češće su sebe ocjenjivale atraktivnim od onih koje su nosile odjeću drugih boja. Osim toga, osobe odjevene u crvene smatrale su se više seksi za razliku od onih odjevenih u plavo.

Kako bi dobili navedene rezultate, istraživači su zamolili sudionike odjevene u plave i crvene majice da sjede ispred ogledala. Zatim su od njih tražili da procijene stupanj vlastite privlačnosti, ali tek nakon što su fotografirali sami sebe ispred ogledala.

Pogodi u kojoj ćeš boji odmah izgledati mršavije, a nije crna

Boje | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Prema stručnjacima, crvena nije samo boja ljubavi i romantike, nego i boja strasti.

Voditeljica istraživanja Anne Berthold za PsyPost je izjavila da se ne osjećaju svi dobro kad nose crvenu boju. "Osobe koje su povučene mogu se osjećati lošije ako nose crvenu odjeću jer bi se mogle osjećati da ih 'svi? gledaju i prosuđuju", kaže Berthold.

Ako nisi na ti s crvenom bojom, za početak spavaju u crvenoj spavaćici i provjeri osjećaš li se privlačnije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.