Psiha i seks 14. travnja 2016.

Kreativnost u svakodnevnom životu

Kreativnost
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U sužavanju izbora aktivnosti i interesa koji te najviše privlače leži ključan faktor za povećanje samopouzdanja. To je upravo ono što čine umjetnici - kad otkriju u čemu su dobri, oni to stalno ponavljaju i na taj način kontinuirano izgrađuju sigurnost u sebe i svoje pothvate

Što znači biti kreativan?

Psiholozi tvrde da život treba obogatiti hrabrošću i inovacijama, a aktivnosti prilagoditi svojoj prirodi, što donosi samopouzdanje i zadovoljstvo. Kreativnost se ne mjeri pisanjem bestselera, ni konstruiranjem nove svemirske letjelice, već pokazivanjem maštovitosti i snalažljivosti u svakodnevnim situacijama treba pristupiti što odvažnije, inovativnije i u skladu sa svojom prirodom, jer ćemo tako postati samopouzdaniji i sretniji, tvrde psiholozi. Štoviše, kreativno obavljanje nekog posla ili aktivnosti povećava uživanje u onom što radimo.

Igraj igru vruće - hladno

Sjećaš li se vremena kad si uživala u ovoj igri? Uzvik toplije značio je da se približavaš cilju. Pokušaj svakodnevno barem nekoliko minuta, primjerice, prije nego što ustaneš iz kreveta, razmišljati o tome što je za tebe toplije. Zapitaj se što danas želiš učiniti. U sužavanju izbora aktivnosti i interesa koji te najviše privlače leži ključan faktor za povećanje samopouzdanja. To je upravo ono što čine umjetnici - kad otkriju u čemu su dobri, oni to stalno ponavljaju i na taj način kontinuirano izgrađuju sigurnost u sebe i svoje pothvate.

Otkrij zadovoljstvo u svemu što radiš

Unesi dozu zabave u svakodnevne obveze tako da im se potpuno posvetiš. Znanstvena istraživanja pokazuju da potpuna posvećenost zadatku reducira stres i anksioznost. Dakle, ako budeš pretvarala svakodnevne obveze u nešto posebno, to će pozitivno utjecati na tvoje samopouzdanje i opće zdravlje.

Promijeni pristup

Svaki problem nova je prilika da ispitaš svoje mogućnosti i kreiraš nešto novo. Kad se suočiš s problemima, misli preusmjeri na nešto drugo. Ako ne možeš komunicirati s partnerom, pokušaj problem riješiti na promišljeniji, kreativniji način. Ako ne možeš razgovarati s njim bez podizanja glasa, zapitaj se kakav bi bio ishod, ako razgovoru pristupiš na duhovit način ili ga započneš vicem. Budi kreativna kako bi stvari učinila zanimljivijima i razbila navike koje su te dovele do trenutno loše situacije i rezultat će biti pozitivniji.

Pročitaj što tvoj radni stol "govori" o tvojoj kreativnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.