Psiha i seks Moje emocije 22. prosinca 2019.

Zimski solsticij: 5 načina da manifestiraš svoje želje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zimski solsticij je ekvivalent solarne Nove godine, plodno vrijeme za postavljanje novih ciljeva. Najduža noć u godini mnoge tradicije i vjerovanja slave kao sveto i bogato vrijeme.

Learning Mind prenosi da je u prošlosti to bila noć kad se okupi oko vatre i prakticiraju duhovni obredi kojima se zove Sunce. Zimski solsticij je nemilosrdno vrijeme zaustavljanja i slušanja, usklađivanja naše energije i ponovne procjene naše veze s našim duhom i životnom svrhom. To je moćno vrijeme ponovnog rođenja i preobrazbe - izliječi svoje rane, oslobodi se starih obrazaca razmišljanja i uskladi se sa svjetlom kako bi osvijestila svoju sudbinu. 

Što trebaš promijeniti kako bi ti se ostvarile novogodišnje želje

U tradiciji Kundalini joge solsticij, ekvinocij, puni i mladi mjesec se poštuju i slave kao energetski portali kojima se može pristupiti za duhovnu preobrazbu. Godine 2016. zimski solsticij koji je, naravno, vrijeme završavanja i novih početaka. Ovu energije možeš iskoristiti da ostvariš svoje ciljeve na 5 jednostavnih načina: 

Fokus: Pazi na svoje misli i postani prisutna. Postani svjesna svojih misli, osobito onih koje svakodnevno ponavljaš i zbog kojih se osjećaš loše. Redovito obavljanje određenih vrsta joge i meditacije pomaže ti da postaneš svjesnija. Kundalini joga i meditacija ili bilo koji oblik meditacije koji ti se sviđa tijekom zimskog solsticija izvrstan je način da se usredotočiš na svoj snažan meditativan um i možeš saditi sjeme svojih novih želja koje će rasti u novoj godini. Meditiranje u grupi pomoći će ti da prodreš dublje u meditaciji i imat ćeš pristup najvišoj vibraciji ostalih članova skupine. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Afirmacije: Afirmacije su moćan alat za očitovanje tvojih ciljeva - no oni rade samo ako izjava ima osjećaj istine i pokreće pozitivan emocionalni odgovor. Igraj se s različitim tvrdnjama sve dok ne pronađeš ono što ne samo da vjeruješ, već te uzbuđuje kad razmišljaš i govoriš o tome. Vježbaj ih dovoljno često da istinski povjeruješ u afirmaciju i podesiš se na 'osjećaj' da je istina. 

Rituali: Vježbanje rituala koji mogu biti jednostavni kao i korištenje tehnike disanja svakodnevno, stvaranje mirnog prostora u tvom domu i paljenje svijeće kao simbol tvoje nove namjere u solarnoj godini.

Predaja: Razumijevanje korijenja tvojih želja, odakle dolaze i zašto i predaja vlastitim željama, prihvaćanje da si dostojna zadržati želju i prihvatiti točno gdje si sad s punim povjerenjem i vjerom da "Sve je dobro i sve što želiš dolazi ti". Također prepoznaj kad trebaš odmor. Prepuštanje potrebi tvog tijela da bude hranjeno je vrlo važno. 

Priroda: Povezivanje s prirodom je važno, ponekad promijenimo perspektivu i naše brige izgledaju male. Hodanje po zemlji ili pijesku, plivanje ili jednostavno sjedenje u prirodi i razumijevanja savršenstva Svemira prirodno će podići tvoju vibraciju u skladu s vibracijama tvojih istinskih želja i što duže možeš ostati u tom skladu, brže će se tvoje želje očitovati. 

Tri zakona i meditacija uz koje ćeš privući pozitivne događaje u život i postati magnetična!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.