Psiha i seks Moje emocije 01. siječnja 2018.

Što trebaš promijeniti kako bi ti se ostvarile novogodišnje želje?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada otkuca ponoć i označi početak nove godine možda ćeš zaželjeti želju, a nećeš biti ni svjesna koliko su tvoja svijest i svemir jaki saveznici u ostvarivanju ciljeva. Ipak, želje ti se neće odmah ostvariti, ali ćeš doći u situacije koje će te gurati dalje u njihovom ostvarivanju.

Možda te zanima... Psihologinja za snove otkriva: " Proročki snovi su upozorenje koje šalješ budnoj sebi"! Psiha i seks

Želju odašiljemo u svemir čim zaželimo u životu nešto bolje ili imamo neki cilj. Ako je tvoja želja nadahnuta istinskom namjerom za promjenom vlastitog života, svemir se automatski pokreće prema tvom cilju. No, to ne znači da će svemir ostvariti tvoje želje. On će stvoriti put prema njihovom ostvarenju, a na tebi je da učiniš ostalo. 

Kreativna vizualizacija - slijedi ove korake i privuci ono što želiš

U tvom životu bi se mogli pojaviti problemi koji će stvoriti put za ostvarenje želja

Stoga da bi iz postojeće realnosti došla u novu željenu realnost, moraš spoznati neke nove činjenice o sebi, životu, ljudima koji te okružuju, ali i mogućnostima koje imaš. Nakon toga će svemir kreirati situacije koje ćeš možda nazvati problematičnim. No, te iste situacije će ti omogućiti da rasteš, radiš na sebi, na svojim emocijama i zapravo će te pojava takvih situacija natjerati da se pokreneš.

Čovjek se najčešće pokreće kada je čvrsto motiviran, a nažalost to se uglavnom događa onda kada smo izbačeni iz zone komfora. Problemi koji se pojavljuju u životu nakon što smo odaslali iskrenu i jaku želju, često se javljaju s razlogom i to tim da nas izbace iz ustaljenog načina razmišljanja i dosadašnje životne orijentacije. Za novu realnost i postizanje tvojih želja, potrebna je upravo ta promjena dosadašnjeg načina razmišljanja. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Važno je paziti što sve misliš, a ne samo što ćeš zaželjeti

Neki problemi u životu mogu prouzročiti teške trenutke i otežati nam suočavanje s realnošću. Stoga bi prije nego zaželiš neku želju trebala biti svjesna nezavidnih situacija u kojima bi se mogla naći i onog najgoreg što bi moglo proizaći iz tvojih želja. Ujedno bi trebala definirati svoj pogled na svijet i što ti dobro on već daje, a tek onda zaželjeti želju. Stoga počni već sada razmišljati pozitivno, bez obzira na probleme koji će doći.

Brak_2 Možda te zanima... Psihologinja ima loše vijesti za one koji misle zauvijek ostati u braku Psiha i seks

Upornim, malim koracima čovjek može drastično promijeniti način na koji reagira na svakodnevne probleme (strahovi, nelagode). U užurbanom načinu života učimo vjerovati u negativne stvari, a pozitivne jednostavno propuštamo kroz mozak, ne dajući im da se zadrže. Kultura i odgoj uvelike su upleteni u takav način procesuiranja informacija. Pozitivno razmišljanje se zbog toga mora vježbati. Pamti lijepe osjećaje, a ponavljanjem dobrih stvari ćeš napraviti čvrst temelj psihičkog zdravlja. Ako barem na 10 sekundi uspiješ uživati u spoznaji da su tvoje temeljne potrebe: sigurnost, zadovoljstvo i povezanost – riješene, s vremenom ćeš razviti neurološke supstrate i stvoriti osjećaj zadovoljstva, bit ćeš sretna što si zdrava. Sreća nije u tome da imaš više, nego da se riješiš viška. I da budeš zahvalna i sretna s onim što imaš. Tek tada se sve druge tvoje želje mogu početi ostvarivati. 

Možda te zanima... Psihoterapeutkinja otkriva tajnu: Kako ostvariti novogodišnje odluke? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.