Psiha i seks 08. ožujka 2016.

Žene ženama potpuno iskreno

Kolaz-Redakcija-Mix
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ženski tim redakcije Zdrave Krave pripremio je za svoje čitateljice poticajne i lijepe poruke povodom Dana žena. Volite sebe, jedite cjelovito, ne preskačite obroke, usudite se isprobati nove i uzbudljive stvari. Svaki dan si priuštite barem malo smijeha, onog iskrenog, iz srca. Žene ste, vi možete sve!

Martina, urednica Zdrave Krave:

'Draga moja, jedi redovito i cjelovito, ne preskači doručak, uzmi vrijeme samo za sebe, pronađi već danas strast koja te pokreće, zbog koje osjećaš one male leptiriće u trbuhu, zadrži prijatelje koji se znaju smijati i plakati zajedno s tobom. Nemoj nikad dopustiti da te stave u bilo kakve okvire ili okove, postavi vlastita pravila i ne propusti se svaki dan barem malo smijati, onako iskreno, od srca, iz duše, pa čak i u one dane kada ti nikako nije do smijanja. Ne zaboravi da si ti apsolutno najvažnija osoba u svom životu! Zdrav odnos prema sebi bi trebao biti ključna stvar u tvom životu. Ti si jedina osoba s kojom provodiš svaku minutu svakog dana svih 365 dana u godini. Ako si trenutno nezadovoljna odnosima s drugima, promijeni odnos prema sebi pa ćeš tako privući drugačije ljude u svoj život. Nemoj se bojati gubitka i promjena, jer te tamo negdje čekaju nove, uzbudljive i nadasve prekrasne stvari i osobe na tvom putu, čim se prepustiš i zaboraviš na strah od nepoznatog'.

Maja, novinarka Zdrave Krave:

'Odbacila si neku aktivnost jer misliš da je isključivo muški sport. Nemoj da te to spriječi da isprobaš nešto novo i zanimljivo. Boks je jedan od sportova koji su me oduvijek zanimali, ali sam uporno odbacivala mogućnost da se bavim njime. Prijateljica i ja smo u kvartovskoj teretani upisale pilates. Kada je u svakom terminu bilo toliko puno polaznica da smo morale dolaziti ranije kako bi zauzele svoje mjesto u dvorani, odlučile smo promijeniti aktivnost. I tako smo dobile odličan savjet. A zašto ne bi krenule na boks? Uvjerile smo se da nam je to bio jedan od boljih životnih izbora. Boks uključuje program treninga koji su osmišljeni da te dovedu u formu, ojačaju tvoje tijelo, a isto tako te puno nauči o vlastitim granicama. Trening bi trebao uključivati vježbe istezanja, zagrijavanje, vježbe snage i učenje pravilne tehnike borbe. Boks je odličan i jer ćeš vježbati koordinaciju, pojačati koncentraciju i svakako se dobro zabaviti. Postat ćeš puna energije. Na današnji Dan žena donesi odluku i posveti se sebi i svom tijelu. Nemoj si sama postavljati granice, naročito zbog svog spola. Žena si i možeš sve!'

Kristina, novinarka Zdrave Krave

"Suvremenoj ženi nametnuti su gotovo nemogući zahtjevi počevši od izgleda pa do ostvarenja uspješne karijere i podizanja sretne obitelji. Kako bi dobro izgledala žena mora redovito vježbati, pratiti modne trendove, redovito odlaziti u kupnju, kod frizera itd. Za uspješnu karijeru potrebno je da osim završenog fakulteta ide na  dodatne edukacije, bude sposobna, skoncentrirana i prodorna na radnom mjestu. Za sretnu obitelj prvo je potrebno da nađe srodnu dušu, zatim izrodi djecu i bude dovoljno s njima kako ne bi bila emocionalno i socijalno zapuštena. Sretna obitelj podrazumijeva i posjedovanje toplog doma koji svaki dan treba čistiti, opskrbljavati hladnjak svježim namirnicama kako bi se iz kuhinje razvijali privlačni mirisi domaćih jela jer sretne obitelji ne jedu gotovu hranu. Kako bi žena bila cjelovita trebala bi biti upućena i u aktualna zbivanja da ne bude dosadna sugovornica na zabavama. Nasuprot svemu navedenom stoji činjenica da dan traje samo 24 sata i da je ludost i pomisliti da bi ijedna žena mogla savršeno ispuniti sve navedene zahtjeve, a pri tom ne oboliti od neke ozbiljne fizičke ili duševne bolesti. Zato žene, budite popustljivije prema sebi i mislite na svoje zdravlje jer samo zdrave i nesavršene možete biti korisne svojim bližnjima i zajednici u kojoj živite."

Poruka Vedrane Rudan za Dan žena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.