Psiha i seks Moje emocije 14. siječnja 2019.

Žene u prosjeku 17 puta godišnje razmišljaju o davanju otkaza

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nova studija istraživala je radni vijek žena i došla do nekih zanimljivih statističkih podataka o zadovoljstvu poslom i čini nam se da vrlo često razmišljamo o otkazu.

Cosmopolitan prenosi da prosječna žena razmišlja o napuštanju svog posla 17 puta godišnje. Uz to, žene često razmišljaju i o drastičnijim promjenama poput pokretanja novog posla i potpunoj promjeni karijere, ali to im prolazi kroz glavu 10 puta godišnje. 

Jesi li uredski depresivac ili krpelj?

Od ispitanih žena njih trećina (34%) zapravo se prekvalificirala, a svaka peta (22%) aktivno razmišlja o tome. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Istraživanje je utvrdilo da na radnom mjestu imamo u prosjeku 671 svađu od dana kad počnemo raditi do dana kad odemo u mirovinu, možda to ima veze s našim navodnim osjećajem nezadovoljstva. Također, za vožnju na posao pređemo oko 130 tisuća kilometara, što je tri puta više od Zemljinog opsega. 

Studija je također utvrdila da žena u prosjeku radi 32 sata tjedno, ukupno 1668 sati godišnje i 78396 sati tijekom svoje karijere. No, iznenađujući podatak je da žena kroz radni vijek prolazi kroz pet uredskih romansi što je možda razlog zašto želimo dati otkaz s vremena na vrijeme.

Gdje trebaš sjediti u uredu kako bi bila uspješnija i brža?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.