Psiha i seks Seks i veze 25. kolovoza 2022.

Žene koje su bile s oženjenim muškarcima pričaju o svojim iskustvima

Foto: shutterstock Ljubavna afera
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Veze koje završavaju zbog nevjere partnera, komplicirana su i bolna priča u kojoj se često optužuje 'treću' osobu, odnosno ljubavnicu, da je kriva za sve.

"Zabranjeno i tabu je jedna od najvećih pokretača strasti za ljude. Ne pokušavaju ga ukrasti ili oteti, ali nedostupno im je privlačno", kaže dr. Michael Aaron, psihijatar i autor kniige "Moderna seksualnost". "Misli da je s tim muškarcem veza idealna jer neće željeti više od nje jer je već u braku." "Postoje i pojedinci koji žele dublju intimnost, ali zbog bilo kojeg razloga, oni je se boje", objašnjava dr. Aaron. Tri žene koje su bile u vezi s oženjenim muškarcem svoje priče su ispričale Cosmopolitanu i što ih je to naučilo o njima samima.

Paula (28), Philadelphia

"Bivša sam voditeljica marketinških komunikacija i producentica. Susrela sam 'gospodina Oženjenog' prije godinu i pol dana kad me prijatelj zamolio da sviram klavijature u novom bendu, taj čovjek je bio basist.  Privlačio me jer je bio duhovit, cool, elegantan, sladak, velikodušan, ljubazan, brižan, kreativan, a da ne spominjem neobičan i pustolovan. Očito je bilo kemije, ali u početku mi je bilo malo neugodno jer oženjen, što se nastavilo i tijekom naše veze. Uvjerio me da njegova supruga nema ništa protiv drugih žena i da su imali 'ne traži objašnjenja' odnos. Više puta sam mu predložila da joj kažemo, ali on nije imao hrabrosti. Na kraju sam odustala i povjerovala da je ona u redu s tim. 

Zajedničko smo vrijeme provodili uglavnom u parkovima izvan grada ili u našem studiju gdje smo svirali. Bilo je lijepo jer nije bilo pritiska da budemo u vezi i mogli smo se prepustiti našim seksualnim nagonima. Istodobno, zbog tog skrivanja osjećala sam se grozno, kao da se stidio mene ili nas. Vjerovala sam mu da je naš odnos 'monogaman', tako da se nikad nisam osjećala kao da razaram tuđi brak, ali osjećala sam krivnju jer je skrivao našu vezu od svoje supruge. 

Kad joj je konačno rekao, ispostavilo se da ona nije u redu s tim. Naš odnos je ružno završio. Rekao mi je da mu više ne šaljem poruke niti da ga kontaktiram, nisam ga vidjela od tada. Prošlo je gotovo godinu dana. Još uvijek imam krivnju zbog svega, iako sam trenutno u sretnoj monogamnoj vezi s muškarcem koji nije oženjen. 

Što se tiče stereotipa razaračice obitelj, ne mislim da je točna. Situacije su puno kompliciranje nego što izgledaju. Naravno, neki ljudi nemaju najbolje namjere, ali vjerujem da je takvih malo. Mislim da takve žene, uključujući i mene, doista vjeruju da to mogu raditi bez da se nekog povrijedi i zaista se brinu ne samo za supruga nego i za njegovu obitelj. To je vrlo rijetko sa zlom namjerom."

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Sally (28) Virginia

"Upoznala sam svog tipa na poslovnom putovanju prije otprilike tri godine, a naš je odnos započeo tako što mi je on bio mentor i pomagao mi je na poslu, vrlo malo ljudi je znalo da je oženjen, nikada nije nosio vjenčani prsten. 

On je alfa mužjak. Bio je pametan i siguran u sebe. On je i 10 godina stariji od mene, zbog čega sam se ugledala na njega. Na poslu mi je davao pohvale, zbog čega sam se osjećala vrjednijom u svojoj ulozi i osjećala sam se kompetentnijom. Bio je vrlo tradicionalan i osjećala sam se sigurno s njim. Naš je odnos prerastao od mentora do prijatelja do ljubavnika. 

Nakon našeg prvog poljupca, rekao mi je da je oženjen. Nisam mogla vjerovati. Sve ovo vrijeme koje provodimo zajedno, kako možeš imati suprugu? Zatim je počeo objašnjavati kako je supruga bila jako nasilna i suosjećala sam s njim. Bilo je trenutaka kad sam se osjećala da je to pogrešno. Doveo me u kuću u kojoj je živio sa svojom suprugom (ona se preselila na drugi kraj zemlje) i zbog toga sam se osjećala nelagodno. Vidjela sam dokaze o svađama koje su imali (rupe u zidu, slomljene ograde) i samo sam se htjela brinuti o njemu.  Njegova nedostupnost je bila tako napaljujuća, opasna. Ali bilo je uznemirujuće jer nismo mogli raditi normalne stvari. Upoznala sam neke njegove prijatelje, ali on nikada nije želio upoznati moje. 

To je završilo jer sam uskoro shvatila da sve ono za što je optuživao svoju ženu, on je radio isto. Bio fizički, mentalno i emocionalno nasilan prema meni. Gotovo me udario jednom za vrijeme svađe, ali sam se obranila, a onda je počeo plakati. Previše je pio, a kad se to dogodi, samo se želio svađati. Pokušao me nagovoriti na plastičnu operaciju, a onda bi rekao da je bezbolna kad sam se previše uzrujala. Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da je lud.

U konačnici sam prekinula s njim, a potom sam se pomirila zbog njegovog plakanja i ispričavanja, samo da bi me tjedan dana kasnije ostavio. Shvatila sam da je njegov ego bio povrijeđen kad sam mu rekla da ne želim biti s njim, tako da se pomorio sa mnom samo da može imati posljednju riječ. 

Nakon što smo raskinuli, pokušao je popraviti stvari sa svojom ženom, ali to nije uspjelo, mislim da je vrlo brzo shvatio da se nijedna normalna žena ne želi baviti njegovim ogromnim egom kad toliko malo daje zauzvrat. Ne mogu ga podnijeti i on je samo stalni podsjetnik na sve greške koje sam napravila i koliko nisam imala samopoštovanje kad sam ga toliko dugo podnosila."

Možda te zanima... Adam Levine varao trudnu suprugu? Karakteristike česte kod osoba koje varaju partnere Psiha i seks

Hope (26) Boston

"Šest godina nakon što sam završila srednju školu, imala sam aferu s bivšim profesorom tjelesnog. U srednjoj školi sve su djevojke ludile za njim, bio je visok, muževan, plavih očiju i izgledom bivšeg NFL-a. Ideja da sam bila učenica, razlika u dobi i taj tabu su me tjerali da ga želim još i više. Kad sam imala 17 godina, sjećam se da sam zamišljala da ćemo završiti skupa u njegovom uredu nakon treninga hokeja. Svi smo znali da je oženjen, a postojale su i glasine da mu je prvo dijete na putu. Ipak, flertovala sam i osjetila tu malo iskricu kad bismo uspostavili kontakt očima, ali nisam ništa razmišljala otkako sam otišla na fakultet. Kad sam imala 18 godina, on je imao 32 bio je na vrhuncu svog seksepila. 

Godinama kasnije živjela sam u Bostonu i odlučila sam se povezati s njim. Bila sam šokirana kad sam od njega dobila poruku: 'Hvala na zahtjevu ;) Izgledaš dobro'. Dopisivali smo se preko LinkedIn-a, a stvar je eskalirala kad me pitao hoću li doći u njegovu staru srednju školu tijekom školskih sati u svom starom hokejaškom dresu. Bila je to nestvarna situacija iz snova. To je bio čovjek koji mi je dao četvorku jer nisam bila dovoljna brza.  Upoznao je moje prijatelje u kineskom restoranu Ballsy. Sjećam se da sam ušla u auto. Ponašao se kao slobodan muškarac koji se neobavezno vozi s bivšom učenicom. 

Afera je trajala oko četiri mjeseca. Seksali smo se nekoliko puta. Bio je nevjerojatno građen. Stvarni fizički odnos nije bio ni izbliza zadovoljavajući kao fantazija. Imao je suprugu koja je fitness model i dvoje djece. Posebno je imao čudne ideje o tome da spavamo u njegovom krevetu kod kuće i tako smo se ušuljali kad mu je žena bila na treningu. Razgovarao bi sa mnom o tome kako me želi vidjeti u restoranu gdje je bio sa svojom ženom. U početku sam se osjećala zlobno i neugodno. Tretirao me kao stvar, a tako sam se i osjećala, tad sam bila mlada i nisam znala za bolje. Mogla sam reći ne, ali imala sam muškarca o kojem smo moje prijateljice iz srednje škole i ja fantazirale. Trebala sam se spustiti na zemlju tijekom tih šest godina kad su svi zaboravili na srednju školu. Zaboravili su profesora tjelesnog, a moja fantazija o njemu je postala patetična."

Možda te zanima... "Prevario me, ostali smo zajedno, ali nikad neće biti isto" Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.