Psiha i seks Seks i veze 24. travnja 2020.

Zašto žene koje naprave prvi korak imaju sretnije veze

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je možda stereotipno, većina nas je navikla da muškarci preuzimaju inicijativu kada su u pitanju romantične veze

Prema novim istraživanjima, vrijeme je da žene uzmu stvari u svoje sposobne ruke jer prema njima - upravo su veze u kojima žene poduzmu prvi korak uspješnije od onih u kojima to naprave muškarci. Stoga, nema čekanja, poduzmi sljedeće korake i pronađi svoju polovicu.

Možda te zanima... Muškarci, seks i veze: Terapeutkinja donosi odgovore na najtraženija pitanja Psiha i seks

Nemoj čekati da se pojavi tip koji ispunjava sve njihove uvjete

Prema nekim istraživanjima, muškarci šalju puno više poruka od žena i šalju ih na više 'adresa'. Ova strategija ima isti princip kao i ribolov, što je veća mreža koju bacaš, veće su šanse da uloviš nešto ili nekoga. Ali, nije bitna kvantiteta, već kvaliteta. Stoga, nemoj čekati danima ili mjesecima da se netko tebi javi, ti budi ta koja će inicirati prvu komunikaciju. Preuzmi stvar u svoje ruke!

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Žene koje priđu muškarcima probude znatiželju u njima

Zanimljivo je da, bez obzira koliko poruka primaju žene, stopa njihovog odgovaranja na njih uglavnom je ista. Međutim, s muškarcima je potpuna suprotnost. Što više poruka oni dobivaju, više ih šalju, i upravo bi te informacije trebala preokrenuti u svoju korist. Studija kaže da žene imaju 2,5 puta veću vjerojatnost da će se čuti s muškarcem i kasnije te nastaviti razgovor s njim ako upravo one naprave prvi korak u komunikaciji. Nama se sviđaju ti izgledi, a tebi? 

Preuzmi inicijativu i nađi si 'bolju' polovicu

Istraživanja su potvrdila da se ljudi obično zagledaju u osobe koje su, prema njima, nešto zgodnije od njih samih. Muškarci su ponajviše skloni slanju poruka ženama koje su u prosjeku 17 % ljepše od njih samih. Dakle, preuzmeš li inicijativu u svoje ruke, pobrinut ćeš se za to da razgovaraš samo s osobama koje ti se doista sviđaju, prenosi Bright Side.

Možda te zanima... Što od veze žele žene, a što muškarci i kada se osjećaju voljenima? Kolumne

Veća je šansa da se zaljubite ako žena napravi prvi korak

Na većini stranica za pronalazak partnera cilj je započeti vezu i pronaći svoju srodnu dušu. Upravo su takve stranice iznijele svoje podatke te su navele da jedan od tri para, koji je svoju komunikaciju započeo tako da se žena javila prva muškarcu, svoju je vezu okrunio zarukama. Dakle, bilo da je riječ o komunikaicji u živo ili putem aplikacije - preuzmi inicijativu i sama odredi svoju ljubavnu putanju!

Seks-Partner Možda te zanima... 5 seksualnih faza jedne veze Psiha i seks Zaljubljeni_Par Možda te zanima... Kako se mijenja seksualna kemija tijekom duže veze? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.