Psiha i seks Seks i veze 29. lipnja 2016.

Zašto se zaljubljujemo u pogrešne osobe?

Ljeto_Ljubav-Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Život ima smisla. Ništa nam ne nedostaje osim osobe u koju smo zaljubljeni. A drago biće vidimo stalno i kad nije s nama. Zatvorimo oči a taj prekrasni lik se odmah pojavi na unutrašnjoj strani naših kapaka.

U koga si se zaljubila?

Šećemo ulicom i svaki treći prolaznik – sliči na Njega.  Sanjamo ga i po danu i u snu. Kad je blizu – uživamo u pogledu, kad je daleko, gledamo u sat, pa u mobitel….čekamo željeni trenutak, kad će najvažnija porukica…. Idemo tamo gdje se nadamo da ćemo ga sresti….slušamo njemu najdražu pjesmu…Sigurni smo da je to najdivnije biće …

U koga smo se to zaljubili? Obično ne znamo. Ne znamo ne samo njegove mane nego ni dobre strane. Tko god nam nešto za njega kaže, smatramo glasnika a ne Njega odgovornim za tu informaciju i sigurni smo da je to dezinformacija.

Ljubav na drugi pogled daje novu perspektivu

Zaljubljenost je prva faza očaranosti u kojoj nemamo dovoljno racionalnog uvida. Kao da smo amputirani od kritičnosti i skeptičnosti – mi vidimo ono što želimo vidjeti. On je lijep, divan, uzbudljiv… On je onakav kakvoga mi želimo. Ako želimo slatke, dobre, simpatične – takav je baš On. Ako želimo dominantne snažne alfa mužjake, upravo smo to našli. Čarolija traje jedno vrijeme. A onda pogledamo još jedanput i vidimo tek u ljubavi na drugi pogled mane i vrline.

Pomalo počinjemo shvaćati tko je ta osoba, što ima, a što mu nedostaje. Pa se ne mali broj puta upitamo: Kako je to moguće ? Pa kako sam (opet) naišla na grubijana, zlostavljača, alkoholičara, neradnika, sebičnjaka, zluradog, neduhovitog? Da zbilja, kako je to moguće? Zašto smo se ponovno zaljubili u takvog groznog lika?

Grubo triježnjenje

Ali možda on nije grozan. Upoznali smo ga malo i vidjeli koliko je divan, šarmantan, namirisan, svježe obrijan ili šarmantno potkresane brade, možda ima divne brkove,  besprijekorno odjeven, odiše šarmom i elegancijom, čovjek od ukusa, pozvao te je na večeru u predivni restoran. Nisi spavala cijelu noć. Sanjarila si o njemu i o nježnostima.

Sutra navečer ste nagovorili prijateljice i otišli u isti restoran. Htjeli ste im pokazati gdje ste proveli nezaboravnu večer. Kad ste sjeli za stol i taman krenuli prisjećati se svih viceva i štosova, ugledali ste Njega. Sjedio je za susjednim stolom s nekom ljepoticom koja se smijala baš kao i ti sinoć. I on je doveo nekoga da mu pokaže kako se može provesti divna večer. Ostali ste bez riječi. Divan je da. Ali on taj svoj šarm vježba s različitim i raznim osobama.

Razlog za slavlje

Opet nisi spavala cijelu noć. Plakala si. Pa kako sam mogla biti tako glupa i povjerovati da ima večeras stranu delegaciju pa se zato nećemo vidjeti? Nemoj se čuditi ni prekoravati. On je naišao  baš u trenutku kad su ti divljali hormoni. Ili si ga ugledala dok si tražila melem za nezacijeljenu ranu.

Ili se više stvari spojilo: bila si sama, očajna, poljuljana, umorna od posla, a on je odigrao još jednom svoju briljantnu rolu: zavodnik-histrion-duhovit, ali kakav je zbilja to se doznalo tek sutra. Imaš sreću. Otkrila si ga na vrijeme. Neke nisu. Pa sad imaju s njim nekoliko djece, a on i dalje žuri na večeru s "delegacijom".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mia82

      Ima li tko neki recept kako se odljubiti?

    • Default avatar -
      mia82

      Što napraviti kada ti tijelo i srce govore da, a um viče ne? Zašto su pogrešne osobe toliko privlačne?

    • Avatar hdoresic
      hdoresic

      La vita e bella...

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.