Psiha i seks Seks i veze 27. srpnja 2022.

5 emotivno distanciranih tipova muškaraca koji kad odlaze, odlaze bez riječi

Foto: shuterstock Suovisnička veza iscrpljujuća je za oba partnera
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obično muškarci koji su bili manipulatori u vezi ili emotivno distancirani odlaze bez objašnjenja. Razlozi mogu biti mnogi, ali suština je ista, odnosi koji završavaju na takav način nisu zdravi odnosi.

EcoNet prenosi razloge zašto muškarci prekidaju na takav način i koji su njihovi razlozi:

Neverbalan muškarac

Budući da često nastojimo opravdati ponašanje ljudi koje volimo, razmotrimo neke od najtipičnijih scenarija. Opravdanje: Tvoj muškarac nije "od riječi", teško mu je objasniti pa radije "odlazi". Nažalost, postoje muškarci koji ne razgovaraju o odnosima, pitanje je zašto se muškarci tako često skrivaju pod maskom "neverbalnih"? Naravno, postoje i žene koje to čine, ali mnogo rjeđe. Obično je to krajnji čin jer jednostavno više nemaju snage razjašnjavati odnos. U većini slučajeva "samo otići" je izvan ženske logike i žene žele razgovarati, shvatiti, zalupiti vratima i ponovno se vratiti

U stvarnosti,  "neverbalan" muškarac može sakriti cijelu hrpu problema: od odrastanja uz emotivno nedostupne roditelje do mentalnog poremećaja. Emocionalno hladan i nepristupačan muškarac često nije svjestan boli koju ti uzrokuje svojim postupcima. Najvjerojatnije nije razumio tvoje osjećaje u vašem odnosu, stoga nije ni mario kad je otišao. Naravno, možete se ponovno povezati i razgovarati, no malo je vjerojatno da ćeš uspjeti dobiti od njega upravo onu emocionalnu reakciju kojoj se toliko nadaš. Najvjerojatnije će isključiti telefon i prestati reagirati na poruke i pozive. 

Manipulator

Manipulator obično "ne ide nigdje", ostavlja te u mraku i s nadom da se može vratiti u bilo kojem trenutku. On taj odnos ne završava u potpunosti nego ima jedan cilj, želi te držati u limbu što je duže moguće. On neće isključiti telefon, ali će odbiti tvoje pozive. On može pokazati svoju "uvredu" na različite načine, dajući ti nadu za nastavak odnosa i istovremeno izazivajući emocionalnu patnju. 

Dječak

On odlazi bez riječ zato što ne zna kako drugačije, on nema što reći. U najboljem slučaju, njegova mama će to učiniti za njega, takav muškarac, bez obzira na dob, nije naučio kako izraziti svoje strahove i potrebe. On nije u stanju prepoznati svoje osjećaje i emocije, a kamoli razmotriti i poštovati tvoje.

Kukavica

Takav muškarac radije skriva glavu u pijesak i ništa ne otkriva. S obzirom na to da u vašem stanu najvjerojatnije nema pijeska, on će vjerojatno napustiti sobu u žurbi. Razlog je banalan - uplašen je, a strahovi mogu biti različiti, primjerice strah od odgovornosti, strah zbog tvog uspjeha ili pritiska. Drugim riječima, on nije spreman za vezu. 

Kukavica nije uvreda, to je dijagnoza. Na pitanje "zašto je on takav" stručnjak će najbolje odgovoriti. Ako ovakvog muškarca želiš promijeniti, to je moguće. On je spremniji za promjenu od manipulatora i dječaka, ali postoji mogućnost da će u ključnom trenutku pobjeći. 

Dramatičan tip

Ovo je podvrsta muškaraca koji odlaze bez objašnjenja, oni odlaze obično uz puno vike i drame. Kad se to dogodi, zahvali se svom anđelu čuvaru i promijeni brave. 

Može postojati mnogo vrsta i tipova, ali suština je ista. Odnosi koji tako završavaju nisu zdravi odnosi. To nisu partneri koji će ti donijeti sreću i učiniti da se osjećaš voljeno i zaštićeno. Ako odnos ne donosi sreću, ne vrijedi ga održavati.

Samozavaravanje i iluzija, strah od samoće, strah od budućnosti - sve to može zarobiti tvoju svijest. Počinjemo se držati osobe za koju mislimo da je sposobna promijeniti naš život. Zapravo, samo mi možemo promijeniti naš život. I što prije to shvatimo, više ćemo imati šanse pronaći pravu sreću. 

Koliko treba vremena da se preboli prekid veze?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.