Psiha i seks Moje emocije 30. kolovoza 2016.

Zašto bi se trebala prestati uspoređivati s drugima?

Prijateljice
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uspoređivanje s drugima sigurno neće omogućiti da se osjećaš zadovoljnije sobom. Uvijek ćeš naći nekoga tko je – pametniji, uspješniji, snalažljiviji, duhovitiji, ljepši, zbog čega ćeš se osjećati loše u vlastitoj koži.

Uspoređivanje s drugima može uzrokovati i depresiju, pa ti stoga otkrivamo nekoliko stvari koje nikako ne bi trebala raditi. 

  • Kritiziranje drugih – ako manje kritiziraš druge, manje ćeš kritizirati i sebe. Umjesto da vidiš samo negativne osobine, potrudit se u svima i svemu vidjeti nešto dobro. Na jednak način promatraj i sebe – izdvajaj svoje vrline i ponosi se njima.
  • Ničiji život nije savršen – možda ti se čini da su svi drugi sretni, jer ih stalno viđaš nasmijane, ali kako možeš biti sigurna da osmijeh nije samo maska? Ne možeš znati što se krije ispod površine, a ako idealiziraš druge, vjerojatno smatraš da ti nikada nećeš biti takva. Ali, pri tome zaboravljaš da svi imamo probleme i da ničiji život nije savršen.
  • Posveti se sebi i svojim ciljevima – umjesto da stalno gledaš što drugi rade, posveti se sebi. Uspoređuj svoju prošlost i sadašnjost kako bi se uvjerila da si se promijenila, da si napredovala. Ovakvo uspoređivanje omogućit će da se osjećaš sretnije i zadovoljnije.

Otkrij zbog koje osobine i navika će te drugi više voljeti!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.