Psiha i seks 24. travnja 2015.

Dr.Oz: ako želite djecu, ne čekajte 30-e

Trudnica_Trideste
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako se danas žene sve kasnije odlučuju na trudnoću i majčinstvo, dr. Oz upozorava da je otkucavanje biološkog sata stvarnost koja se ne smije ignorirati, posebno ako jednom želite imati djecu

Može li odgađanje trudnoće do sredine tridesetih godina biti pogubno za plodnost, začeće i trudnoću, pita se dr. Oz u svojoj emisiji u epizodi "Kada ste prestari za trudnoću?" i objašnjava da prema istraživanjima i statistici, biologija smatra da može.

U SAD-u jedna od pet žena odgađa trudnoću do poslije 35. godine, a u posljednjih 15 godina broj trudnoća nakon četrdesete bilježi porast od čak 50 posto. Mnoge poznate ličnosti iz svijeta filma i glazbe kao što su Nicole Kidman, Salma Hayek, Juliane Moore, Brooke Shields i Halle Berry rodile su nakon četrdesete, a neke od njih i u kasnim 40-ima, međutim kasne trudnoće doista donose veći rizik za spontani pobačaj i veći zdravstveni rizik za majku i dijete.

Sve o trudnoći u tridesetima, pročitaj na Klokanici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.