Psiha i seks Moje emocije 11. kolovoza 2016.

Trebaš li vjerovati da se život ne događa tebi, nego zbog tebe?

Zena-Depresija
1/0
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako započinješ svoj dan? Mrštiš li se ili sa osmijehom krećeš u nove avanture. Učini promjenu, započni svoj dan zahvalnošću. Još dok ležiš u krevetu, kada otvaraš oči, zahvali se...

Zahvali se svom krevetu na dobrom i kvalitetnom snu, a onda zahvali što si se probudila i što je pred tobom još jedan dan za kojeg odlučuješ da ćeš ga sama kreirata upravo onako kako ti želiš, jer to zaista jest tako. Često zaboravljamo kako je važno zahvaliti se, pa čak i kada netko nešto lijepo učini za nas, nekako kao da se podrazumijeva da smo zahvalni i kažemo hvala bez da tome pridajemo neku posebnu važnost i značenje. No, zahvalnost je jedna velika iscjeljujuća moć, snaga i pozitivna vibracija.

Na čemu ste ti zahvalna? Pokušaj sastaviti popis stvari na kojima si zahvalna, sigurna sam da ćeš zastati i postaviti si pitanje "Ma na čemu da budem zahvalan/a?" I ja sam slično reagirala na početku, kada sam se prvi puta susrela sa tim pitanjem na nekoj od svojih edukacija. Uvijek vidimo stvari koje nisu dobre i za koje mislimo da ne bi trebali biti zahvalni, no i te stvari koje nas ljute, koje su nas razočarale, povrijedile, ponizile i zbog kojih se ne osjećamo dobro, i na njima trebamo biti zahvalni, jer smo iz njih naučili, one su naši podsjetnici i lekcije na kojima još trebamo raditi i na kojima idući puta nećemo pasti, zbog tih stvari i situacija mi smo ono što jesmo danas.

Kako možeš vježbati zahvalnost?

Uzmi papir i olovku i svakoga dana sastavi popis od deset stvari na kojima si zahvalna. Možda će ti se činiti teško i previše za nabrojati svih deset, ali uvidjeti ćeš kako ti ova vježba pomaže shvatiti kako si prisutna u svojem životu, kako imaš, itekako, na čemu biti zahvalna. Osvijestiti ćeš, što ćeš lakše nabrajati i upotpunjavali svoj popis, kako si bliže tome da ostaneš usedotočena na sebe i na to da si podržana od strane života, sigurna i da se nećeš izgubiti.

Zahvalnost nas uči novoj dimenziji i otvara nam oči novom doživljaju svijeta, uči nas da vjerujemo životu, svojoj intuiciji, sebi. Zahvaljivajući svakoga dana na svemu što imamo, pa i stvarima koje nam se čine nebitnima i podrazumijevajućima, učimo se povjerenju u život i život nam povjerenjem i vraćata. Kada bi dan započinjali i završavali zahvalnošću, uočili bi koliko blagoslova dobivamo tijekom dana, a da toga nismo niti svjesni. Zahvalnost nas podsjeća da smo ono što jesmo, vrijedni ljubavi i voljeni. Zahvalnost nas vraća u sadašnji trenutak i uči da je sreća uvijek sada.

"Život se ne događa vama, on se događa radi vas.", tvrdi Robert Holden.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.