Psiha i seks 07. prosinca 2015.

5 načina da se riješiš toksičnih veza

Palac_Dolje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako sumnjaš da imaš toksičnog prijatelja, člana obitelji ili partnera, moguće je da je uistinu tako. Svijet je prepun takvih ljudi, a jedan od glavnih znakova da je netko toksičan je da ne pokazuje empatiju i smatra da ima pravo na tvoj život. Ako se ne zaštitiš na vrijeme, izvršit će negativan utjecaj na tvoj život. Iskoristi blagdane i ulazak u Novu Godinu za prekidanje toksičnih veza u svom životu

Mirno mu reci da je to neprihvatljivo

Kada je netko toksičan, ne vrijedi biti strpljiv i čekati da prođe. Umjesto toga, duboko udahni i reci mu smireno i bez ljutnje da takvo njegovo ponašanje tebi nije prihvatljivo. Tako toj osobi prepuštaš odluku hoće li i dalje biti negativna (najvjerojatnije hoće) ili će promijeniti stav.

Ne preuzimaj odgovornost za tuđe postupke

Nemoj postati braniteljica toksičnih osoba koje su u tvom životu. Naravno da neće ostati nezamijećeni, ali nema smisla da nalaziš izgovore za ponašanje drugih osoba.

Budi optimistična i pozitivna prema njima

Ako imaš otrovne, negativne ljude u svom prostoru i ne možeš ih izbjeći, primjerice na radnom mjestu, pokušaj se boriti protiv njih pozitivnim stavom i ponašanjem. Pokaži im da je svijet ispunjen ljubavlju i da ima ljudi koji bi im rado pomogli, ali ne kad siju otrov oko sebe.

Pročitaj što Lana Jurčević kaže o prijateljstvu.

Razbistri misli

Negativne osobe stvarno mogu iscrpiti, čak i kad s njima provedeš malo vremena. Zato si moraš osigurati vrijeme kako bi obnovila energiju. Razmisli o pješačenju ili planinarenju. Razbistri um i otpusti sve negativnosti. 

Pomozi im ili ih ostavi

Ako imaš toksične osobe u svom životu samo dva rješenja su dobra, ili im pomozi ili ih ostavi. To nije lagan izbor, ali je rješenje da ne postaneš poput njih.

5 tipova toksičnih prijatelja, pročitaj koji su.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.