Psiha i seks Seks i veze 08. svibnja 2017.

Imaš li i ti svoju nesuđenu ljubav ili "što bi bilo da je bilo" osobu?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaka od nas ima svoju ljubavnu povijest. Možda si s bivšima ostala u kontaktu, možda si ih sve potpuno prekrižila. Što god od toga da si izabrala i kakav god bio tvoj trenutni ljubavni status, vjerojatno negdje u mislima nosiš svoju "što bi bilo da je bilo" osobu.

"Što bi bilo da je bilo" osoba je onaj netko koga se povremeno (ili češće) sjetiš i pitaš se kakav bi ti život bio da ste vas dvoje uspjeli. Možda je u pitanju bivši partner s kojim si iz ovog ili onog razloga prekinula, a možda simpatija s kojom zapravo nikad nisi ni bila. Bilo kako bilo, da ste se našli u neko drugo vrijeme, na nekom drugom mjestu i pod drugim okolnostima, bili bi sretni do kraja života. Ili bar ti tako misliš dok uz jutarnju šalicu kave gledaš kroz prozor i prisjećaš se onog njegovog savršenog osmijeha.

8 znakova da bi trebala razmisliti o prekidu s partnerom

Samoosuđivanje

Svoje mišljenje o ovoj temi je za Hello Giggles ispričala Wendy Strgar, osnivačica stranice Good Clean Love i autorica knjige Seks koji funkcionira: Intiman vodič za buđenje intimnog života.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prema njenom mišljenju, "što bi bilo da je bilo" osoba ulazi u naše misli ako se teško mirimo s nekim odlukama iz prošlosti"Iako se naizgled čvrsto držimo sjećanja na tu određenu osobu, ono što nas zapravo koči je nemogućnost da krenemo dalje i pomirimo se sa određenim stvarima iz prošlosti".

Nedostaje li tvom muškarcu iz snova ova ključna karakteristika?

Ako u prošlosti nisi bila sigurna što želiš, moguće je da si danas predbacuješ što si donijela one odluke koje si donijela, umjesto onih za koje danas smatraš da bi te više usrećile. Ovo se ne odnosi samo na propuštanje potencijalne ljubavne sreće. Slični scenariji odvijaju se u našim glavama i zbog posla, školovanja, odnosa u obitelji ili izgubljenih prijateljstava.

Normalna ili destruktivna navika?

Na kraju se sve svodi na jedno važno pitanje: zašto to radimo i koliko je to za nas dobro ili loše?

Strgar smatra da je riječ o "popularnom mehanizmu kojim izbjegavamo potpuno posvećivanje trenutnom životu i partneru". Umjesto da trošiš vrijeme na razmišljanje o onom što je bilo, trebala bi se usredotočiti na ono što je sada i ono što tek dolazi. Zatvaranje u maštarije o prošlim vremenima gubitak je vremena i energije.

Tajna sretnog braka: Kako živjeti slobodno u dvoje?

Kako prestati?

Ovisno tome jesi li trenutno slobodna ili zauzeta, Strgar savjetuje što poduzeti da bi stavila maštanje pod kontrolu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ukoliko ste i ti i tvoja "što bi bilo da je bilo" osoba trenutno slobodni, poduzmi nešto. Da, možda će te odbiti, ali onda ćeš bar znati na čemu si i moći ćeš mirno krenuti dalje.

Seksualni terapeuti navode 5 znakova da brak neće potrajati

Ako si u vezi, onda bi te upravo to maštanje moglo dovesti do prekida. Maštanje o izborima za kojima žališ vodi do blokade koja ti ne dozvoljava da živiš izbore koje si donijela. Napuštanje svega što si izgradila s trenutnim partnerom da bi išla za onim za kojim žališ svakako ostaje opcija, ali vrlo rizična. Dobro procijeni vrijedi li tvoja "što bi bilo da je bilo" osoba zbilja tolikog truda.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.