Psiha i seks 02. svibnja 2016.

Što žele žene, a što muškarci?

Par_14630X420_1450X300_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uvjet za dobar seksualni život je da si partneri međusobno ispunjavaju potrebe, a ne da osuđuju jedno drugo. Seksualne potrebe muškaraca i žena su različite - ne bolje ili lošije - jednostavno, različite. Istraživanja su pokazala da je najbolji afrodizijak za ženu muškarčeva zainteresiranost i uključenost u kućne obveze

Da bi žena poželjela seks potrebno je:

  • Da se osjeća posebno i privlačno.
  • Da se osjeća voljeno i zaštićeno.
  • Da joj se ugađa.
  • Da je muškarac ljubi, miluje i nježno dodiruje.
  • Da mogu razgovarati o svojim emocijama.

Na muški libido djeluje poticajno:

  • Da žena češće pristaje na seks.
  • Da se seks češće spontano događa.
  • Da žena češće inicira seks i da bude kreativna u krevetu.
  • Da žena ne izaziva osjećaj krivnje kod muškarca zbog njegovih seksualnih potreba.
  • Da žena shvati da muškarca uzbuđuju vizualni signali, kao što je donje rublje.

Što muškarci trebaju znati o ženama?

Predigra započinje nježnim dodirima. Za žene, uvertira ima ogroman značaj, ali još je važnije ono što joj prethodi. Utvrđeno je da stres u najvećoj mjeri gasi seksualnu želju kod žena, jer kreira negativne emocije. A budući da su emocije u osnovi seksualne želje žena, nije nikakvo čudo što je ona tako promjenjiva i pod utjecajem različitih faktora. Ako se žena osjeća umorno, anksiozno li nervozno, seksualna želja može potpuno nestati. Zato je neophodno da muškarac učini sve da bi se ona opustila i osjetila da je voljena i potrebna. Istraživanja su pokazala da je najbolji afrodizijak za ženu muškarčeva zainteresiranost i uključenost u kućne obveze.

Zašto žene maštaju o macho muškarcima?

Istraživanja su pokazala da većinu žena privlače muževni i agresivniji muškarci tijekom ovulacije. Njezino tijelo žudi za dominantnim muškarcem, s "viškom" testosterona, jer s gledišta evolucije, "loši"  momci su snalažljiviji i lakše preživljavaju u teškim situacijama od finih i povučenih muškaraca. Ostatak mjeseca, kada nije u ovulaciji, žena će biti zadovoljna životom sa svojim nenametljivim, osjećajnim i pouzdanim partnerom. Žene svjesno tragaju za muškarcem koji će im pružiti oslonac - u emotivnom i materijalnom smislu. Također, one traže i dobre gene. Nažalost ove dvije karakteristike često se ne mogu naći u jednom muškarcu.

Pročitaj koje tri stvari će pomoći da se zbližiš s partnerom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.