Psiha i seks Seks i veze 04. rujna 2016.

Što trebaš poduzeti kako bi se on zaljubio u tebe?

Par_Na_Travi
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš da se tvoj partner svaki dan sve više zaljubljuje u tebe potrebno je da među vama postoji intimnost i bliskost, ali ne isključivo fizička. Intimnost je ozračje u kojem se oboje osjećate ugodno i ne bojite se emocionalno ogoliti jedno pred drugim.

Stvori sigurnost

Što "tjera" muškarca da se zaljubi upravu u tu jednu određenu ženu, a ne u neku drugu? Prva stvar je - prihvaćanje. Ako ne prihvaćaš muškarca s kojim si takvog kakav je, on se neće poželjeti skrasiti pored tebe i emotivno se otvoriti što je nužan preduvjet za izgradnju duge i stabilne veze. Djelotvoran način da to postigneš je da utišaš sudca u sebi i umjesto kritiziranja češće daješ pohvale i pokazuješ odobravanje. Tako on neće osjećati odbijanje, a rezultat će biti da će se on sve ugodnije osjećati u tvom prisustvu. Pohvali ga kad ti se sviđa nešto što učini i reci mu da ti je ugodno s njim. To će ga ohrabriti da ti se više približi i otvori.

Budi otvorena i pokaži da si ranjiva

Drugi način da stvoriš intimnost, odnosno da mu pokažeš da se može osjećati sigurnim pored tebe je da pokažeš svoju ranjivost. Odnosno, da pokažeš svoje stvarne osjećaje prema njemu, umjesto da ih držiš za sebe. Primjerice, ako ste na prvom sastanku, slobodno mu reci da si nervozna zbog toga. Kad on vidi da se ti ne bojiš izraziti svoje osjećaje i njemu će biti lakše da pokaže kako se zaista osjeća. Kad govoriš iz srca, muškarci to doživljavaju kao čaroliju - sirenski zov, a to budi emocije i otvara se prostor za intimnost.

Otpusti kočnice

Istinska intimnost se ne forsira i ne planira unaprijed. Ona se događa onda kad ti ne pokušavaš panično saznati "kuda vodi ova veza", nego je pustiš da ide svojim tijekom bez unaprijed zadanih očekivanja. Iznenadi samu sebe. Sljedeći put kad budeš imala sastanak, odupri se porivu da opsesivno razmišljaš što bi moglo biti s vama. Kad si uživljena u sadašnji trenutak više si u doticaju s vlastitim osjećajima i mogućnosti da te iste osjećaje podijeliš s osobom s kojom si izašla.On će osjetiti da mu vjeruješ i da si se spremna otvoriti pa će i on imati više hrabrosti da učini isto. Čvrsta veza se stvara samo, ako su partneri spremni  podijeliti istinsku intimnost, a prvi korak je da od početka budeš iskrena.

Pročitaj kako "zatvaranje srca" vodi do prekida veze.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.