Psiha i seks Moje emocije 18. svibnja 2018.

Što ti je mama više prigovarala to ćeš biti uspješnija!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda tvojoj kćeri neće biti po volji ako ju staln gnjaviš da napiše domaću zadaću na vrijeme, ali će ti kasnije u životu zahvaljivati zbog toga jer će upravo zbog takvog pristupa biti - uspješnija!

Istraživanje provedeno na engleskom Sveučilištu u Essexu od 2004. do 2010. promatralo je i pratilo živote 15 500 djevojčica između 13 i 14 godina i otkrilo da su one djevojke, čije su majke postavile visoke standarde za njih, više upisivale fakultet i zarađivale više kasnije u životu. 

Još jedan bonus kod 'dosadnih' majki jest taj da su njihove kćeri imale manje šanse da ostanu trudne kao tinejdžerke. 

Možda te zanima... 7 stvari koje bi trebala barem jednom u životu probati sa svojom majkom Možda te zanima... Znanstveno dokazano: Što više vremena provodiš sa svojom majkom to će ona duže živjeti Psiha i seks

Možda biti malo naporan svojoj djeci i nije tako loše kada pogledamo kako će se to na njih odraziti u budućnosti? Bar to možeš iskoristiti kao argument sljedeći put kad joj budeš prigovarala zašto nije na vrijeme napisala zadaću!

7 znakova da postaješ poput majke

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.