Psiha i seks Seks i veze 28. prosinca 2016.

Što ako ne možeš postići vrhunac pri seksualnom odnosu?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seksualno zadovoljstvo je pravo svih, ali ne mogu ga svi tako lako ostvariti. Seksualno zadovoljstvo, točnije vrhunac seksualnog odnosa nije automatski. On treba doći kao posljedica ohrabrenja i poticaja, ne samo od strane partnera, već i od same sebe.

Seksualno zadovoljstvo i vrhunac su naučena ponašanja. Svaka osoba je jedinstvena, a tako i njezino seksualno ponašanje. Ono što je ključ uspjeha za jednu osobu osobu možda nije za drugu, tako da ti i tvoj partner morate naučiti koja vrsta dodira, ritma i pritiska vama najbolje odgovara. Ali upamti da se čak i to mijenja i da te neće uvijek zadovoljiti iste stvari.

6 seksualnih problema za koje stručnjaci tvrde da nisu zabrinjavajući

Riješi se negativnih misli i zamijeni ih pozitivnima

Ukoliko usvojiš radoznalost, prihvatiš seksualno eksperimentiranje i naučiš kako bi tvoje tijelo moglo reagirati na njih, ako se riješiš predrasuda ili prevelikih očekivanja, lakše ćeš doći do zadovoljstva. Što duže dozvoljavaš negativnim mislima da budu prisutne, sve će ti teže biti postići orgazam.

Ženski orgazam | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Shvati da je tvoj užitak važan i nemoj se zadovoljiti partnerom koji ne uvažava tvoje potrebe

Nauči eksperimentirati i osluškivati svoje tijelo

Eksperimentiranje može značiti i samo dodire, a može uključiti i neke seksi igračke. Također, možeš i sama eksperimentirati kako bi naučila oskuškivati svoje tijelo. Tako ćeš lakše objasniti partneru što bi htjela i što je ono što te pokreće, a ujedno što ti najviše odgovara.

Konačno, kada dostigneš vrhunac, nemoj prestati s eksperimentiranjem. Možda će ti se činiti da si pronašla najbolji osjećaj do sada, ali znaj da postoji više od jednog načina da dođeš do cilja.

5 zdravstvenih razloga zbog kojih je samozadovoljavanje poželjno

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.