Psiha i seks 16. svibnja 2016.

Tri savjeta za sretniji život

Shutter
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

I dok svi znamo čitati i pisati, većina nas nije savladala umijeće stvarnog razgovora, kao ni smirivanja našeg uma i otvaranja srca drugim ljudima. Komuniciranje je jedna od najvažnijih vještina koja može umanjiti patnju i frustracije, te trajno izmijeniti naš doživljaj svijeta, kao i utjecaj koji na njega imamo

Ljubav - kontroliraj ljubomoru

Poznato je da se povjerenje teško stječe i održava, osobito ako si bila emotivno povrijeđena u prošlosti, ali nepovjerenje i ljubomora mogu uništiti svaku vezu. Ako osjećaš da gubiš kontrolu nad vlastitom ljubomorom i ne možeš se oduprijeti paranoji kad je o partneru riječ, vrijeme je da s njim otvoreno razgovaraš. U slučaju da ne postoje objektivni razlozi za tvoju sumnjičavost (primjerice ne prima telefonske pozive od tebi nepoznatih ljudi, ne očijuka sa ženama u javnosti, ne zadržava se nakon posla bez objašnjenja), onda se moraš potruditi oko izgrađivanja povjerenja u partnera. Reci mu kako se osjećaš i nađi način da prevladaš sve probleme koji se tiču povjerenja.

Posao - budi spremna na promjenu

Ne možeš dobro raditi pod pritiskom? Onda je možda vrijeme da razmisliš o promjeni zanimanja. Naime, stručnjaci koji se bave profesionalnom orijentacijom proveli su istraživanje utjecaja stresa na obavljanje radnih zadataka i složili listu zanimanja na osnovi stupnja napetosti koje svako od njih donosi.

Život - bolja komunikacija

I dok svi znamo čitati i pisati, većina nas nije savladala umijeće stvarnog razgovora, kao ni smirivanja našeg uma i otvaranja srca drugim ljudima.  Komunikacija je jedna od najvažnijih vještina koja može umanjiti patnju i frustracije, te trajno izmijeniti naš doživljaj svijeta, kao i utjecaj koji na njega imamo.

Znaš li što je seksepil i kako ga izgraditi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.