Psiha i seks Seks i veze 05. svibnja 2018.

Za nju i za njega: Seksi igračke za snažnije orgazme

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od viktorijanskog doba, kada su izumljeni vibratori kao pomoć spolno nezadovoljnim ženama pa sve do danas, sve više žena koristi vibratore zbog snažnijih i češćih orgazama. U proteklom je desetljeću upotreba vibratora prestala biti velik društveni tabupa sve više žena, ali i muškaraca ima pozitivno mišljenje o seksualnim igračkama.

Za pojedince i parove

Dizajneri igračaka shvatili su da vibratori i ostale igračke ne moraju biti ograničeni na pojedinačnu uporabu. Za pustolovno raspoložene i otvorene parove, oni mogu biti neprocjenjivo vrijedni alati za potpaljivanje vatre u intimnom životu i za ostvarivanje još ugodnijeg seksa. Stručnjaci tvrde da je upotreba vibratora kod oba spola povezana s pozitivnijom seksualnom funkcijom kao što su veća požuda, uzbuđenje i uživanje.

Dizajneri i distributeri igračaka prilagodili su se povećanoj potražnji širenjem prodajnih mjesta. Osim u specijaliziranim seks shopovima, ovi se gadgeti mogu kupiti i u nekim apotekama i trgovačkim lancima, dok ih oni stidljiviji mogu naručiti putem interneta. U skladu sa spoznajom da ove igračke nisu nešto čega se treba stidjeti, neke su linije igračaka svrstane u luksuzne artikle. Lijepo izgledaju, od skupocjenih su materijala i u nekim slučajevima koštaju više tisuća kuna.

Raznovrsniji dizajn i funkcije

Mnogi vibratori više nemaju klasičan, falusni dizajn, proširen im raspon oblika i funkcija. U svijetu se vrlo dobro prodaje igračka oblikovana kao potkova i namijenjena uzajamnoj stimulaciji partnera. U trendu su i igračke na daljinski upravljač. Neki dizajneri prilagođavaju tehnologiju seksualnim igračkama s naglaskom na igre. Muškarci i žene mogu upotrijebiti daljinski da bi upravljali seksualnom igračkom koju koristi partner. Ukoliko posebno voliš glazbu, možeš sastaviti svoju playlistu preko bežičnog i glazbeno upravljanog vibratora koji će, kad ga spojiš na iPod, iPhone ili bilo koji mp3 player, pulsirati u ritmu glazbe.

Možda te zanima... Oprez, vruće: Postoji čak 11 vrsta orgazama i evo načina kako ih postići Psiha i seks Možda te zanima... 7 koraka do višestrukog ženskog orgazma Psiha i seks

Dobre vibracije

Neki zovu vibrator 'najboljim ženskim prijateljem'. Bezbroj je načina na koji se vibrator koristiti, ovisno o mašti korisnice ili korisnika.

  • Penetrativni su vibratori obično dugački od 12 do 18 cm i široki od tri do pet cm, da bi što bolje oponašali dimenzije penisa.
  • Vibratori u obliku metka (bullet vibratori) male su naprave kojima se može nadraživati klitoris ili ih se umeće u druge seksualne igračke radi pojačane stimulacije.
  • Vibrator za G točku savijen je na jednom kraju da bi olakšao nadraživanje ženske superosjetljive točke na svodu vagine.
  • Dildo je umjetni penis od silikonske gume, a može biti i od stakla ili metala.
  • Dvostrani je dildo dugačak i savitljiv i služi za obostranu penetraciju. Prikladan je za simulaciju seksualnog čina dvaju žena ili za dvostruku vaginalno-analnu penetraciju žene.

Igračke za penis i testise

Ni muškarci nisu zakinut za naprave namijenjene uvećanju zadovoljstva. Umjetne vagine dizajnirane su tako da omogućuju simuliranje snošaja. Zanimljiva je muška igračka penilni prsten, koji omogućuje dužu i snažniju erekciju. Neki modeli uključuju i strateški smješten dodatak za nadraživanje klitorisa pri penetraciji, a drugi su opremljeni s dva 'ticala', jednim za klitoris, a drugim za golicanje testisa.

Prsten s trostrukom krunom zamišljen je tako da obuhvaća i steže testise, tako da im onemogući uvlačenje prema tijelu uoči i tijekom ejakulacije, što navodno povećava intenzitet orgazma. Uz seksualne igračke preporučuje se upotreba lubrikanata. Većinu rekvizita nije udobno koristiti bez lubrikanata koji olakšavaju umetanje i smanjuju trenje o osjetljive tjelesne zone. Osiguraj i sredstva za čišćenje prije i poslije svake upotrebe.

Mršavi po orgazmičkoj dijeti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.