Psiha i seks 26. travnja 2016.

Tamno povrće za zdrave spolne organe

Par-Jede
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbrajanje kalorija i odabir namirnica ne mogu ''nahraniti'' tvoj libido na ispravan način. To znači da se za povećanje seksualne želje na tvom tanjuru trebaju naći određene vrste namirnica. Kako bi povećale seksualnu želju, većina žena ispija koktele ili gricka čokoladu, a više od šezdeset i devet posto anketiranih tvrdi da konzumiranje vina opušta i potiče na inhibicije

Afrodizijaci koji ne opravdavaju svoj naziv

Mišljenje stručnjaka je da određene vrste namirnica uistinu mogu potaknuti povećanje seksualne želje i stvoriti pravo raspoloženje za akciju. Ipak, grickanje čokolade, konzumiranje morskih plodova i ispijanje crvenog vina ne utječe na libido. Takozvani  afrodizijaci ne opravdavaju svoj naziv. S druge pak strane, posno meso, tamnozeleno povrće i voće žarkih boja odlični su za održavanje seksualne vitalnosti. Spomenute namirnice povećavaju priljev krvi u srce i seksualne organe, što ubrzava postizanje seksualnog uzbuđenja, potiče lubrikaciju i povećava mogućnost da doživite orgazam.

Muškarci vole gledati žene dok jedu

Što se psihološkog učinka hrane tiče,  stručnjaci kažu kako zajednički obrok, posebice ako hranite jedno drugog, uistinu tvori pravu atmosferu za seks. Ova činjenica će vjerojatno iznenaditi većinu žena, ali muškarci misle kako su žene seksi dok jedu. Čak dvije trećine muškaraca kaže da ih seksualno uzbuđuje kad žena u restoranu naruči porciju ‘razumne veličine’.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.