Psiha i seks Seks i veze 26. prosinca 2018.

Četiri načina stimulacije klitorisa koja možda još nisi probala

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne postoji standardna stimulacija klitirusa koja djeluje na sve žene jednako, stoga je vrlo važno da svaka žena otkrije što joj odgovara, kaže Vanessa Marin, seksualna terapeutkinja.

"Uglavnom, žene se mogu podijeliti u one koje preferiraju izravnu i neizravnu stimulaciju klitorisa. Kako bi utvrdila što tebi više odgovara prvo pokušaj prstom kružiti oko klitorisa, a da ga ne dodirneš izravno. Ako ti treba jača stimulacija polako smanjuj krugove sve dok ne dodirneš sam klitoris", savjetuje Marin i kaže: "Kada otkriješ koji ti način više odgovara dozvoli si kreativnost." Predložila je četiri načina koja možda do sada nisi probala:

Dodiruj klitoris na različite načine - ako ti se više sviđa izravna stimulacija lupkaj se dijagonalno po klitorisu, a kod neizravne stimulacije  pokušaj milovati kožu koja ide preko klitorisa, a ne sam klitoris. Umjesto jednog možeš koristiti više prstiju.

Koristi pritisak - lagani pritisak često je najbolji, ali pokušaj klitoris stisnuti između palca i kažiprsta. Nakon što utvrdiš kakav pritisak ti najbolje odgovara pokušaj manipulirati kožom oko klitorisa gore dolje.

Možda te zanima... Bračni par opisuje svoje iskustvo orgazama koji traju i do 18 sati Psiha i seks Mladi_Par Možda te zanima... Iskustvo: Zašto je dobro odgađati orgazam? Psiha i seks

Budi na rubu - to znači da kad se približiš orgazmu suzdrži se još malo dok ne dosegneš točku s koje nema povratka jer ćeš onda doživjeti orgazam kakav ćeš dugo pamtiti. Ovo zahtjeva dobro poznavanje vlastitog tijela, odnosno da znaš prepoznati trenutak kad se približavaš orgazmu i da ga možeš na nekoliko sekundi odgoditi. Ovo prvo isprobaj sama pa tek potom s partnerom. Počni polako i uđi u meditativno stanje u tom će ti pomoći duboko disanje. Kad osjetiš da si blizu orgazma, promijeni ritam dodira i nastavi sve dok te orgazam ne preplavi.

Isprobaj novu igračku - ponuda je velika, ali imaj na umu da kad prakticiraš seks s partnerom bolje je birati seksualna pomagala manjih dimenzija jer ti je prilikom odnosa s partnerom uglavnom potrebna dodatna stimulacija klitorisa, kada isprobavate poze koje ne omogućuju stimulaciju tog ključnog dijela ženskog tijela.

Svrha ženskog orgazma ipak nije samo užitak

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.