Psiha i seks 15. travnja 2016.

Što kada on izgubi interes za seks?

Thinkstockphotos-496877699
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izgleda da je došlo vrijeme da se opovrgne vjerovanje kako muškarci žele seks više nego žene. Najnovija istraživanja pokazuju da 30 posto muškaraca želi seks manje nego prije deset godina. Stručnjaci kažu da su ekonomska situacija i nezaposlenost glavni uzroci pada muškog libida

Seks nije primaran

Tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća, za muškarce je seks bio osnovni oblik bliskosti sa ženama. Međutim, zahvaljujući pojavi novog tipa muškaraca, ili 'metroseksualaca', jači spol može ostvariti intimnost na druge načine, što znači da seks postaje manje važan faktor. Mnoge muškarce danas usrećuju zagrljaji i intimni razgovori, što je tek nedavno postalo društveno prihvaćeno.

Bliskiji je s trosjedom

Fizička aktivnost je prirodna viagra, jer ubrzava protok krvi, baš kao što to čine lijekovi. Pravilna prehrana također može stimulirati njegov libido i izgraditi fizičku izdržljivost. Kompleks vitamina B, koji se nalazi u integralnim žitaricama, junetini, svinjetini, piletini i jajima, također je od velike
pomoći.

Nema osamnaest godina

Zaboravi na stereotip o nezasitnim sredovječnim muškarcima. Muški spol dostiže vrhunac seksualne funkcije u osamnaestoj godini, a potom slijedi spori, kontinuirani pad kapaciteta za erekciju i ejakulaciju. Žene se razlikuju od muškaraca u tome što je slabljenje seksualne moći tijekom godina vrlo usporeno. 

Osjeća se nesigurno

U organizmu muškarca nalazi se 40 posto više testosterona, zbog čega je njihova seksualna želja nesumnjivo značajno veća nego kod žena. Međutim, neuspjesi na poslu, osjećaj krivnje zbog čašice više, čak i poraz omiljenog nogometnog kluba može ugroziti njegovu mušku samosvijest. Zapravo, 32 posto muškaraca kaže da povećanje tjelesne mase narušava njihovo samopouzdanje u krevetu.

Ne zna čitati misli

Razmisli i sama, kako bi on mogao znati da želiš više seksa ako mu to ne kažeš? Možda se radi samo o tome da se vaše seksualne potrebe razlikuju. Reci mu otvoreno da ti nedostaje fizička bliskost, da si zabrinuta za vašu vezu i iniciraj razgovor.

Što je trbuh veći, seks je lošiji, pročitaj više.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.