Psiha i seks Seks i veze 14. kolovoza 2020.

Saznaj je li tvoja ljubomora otišla predaleko i što učiniti u tom slučaju?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubomora te može natjerati da radiš i kažeš stvari koje ćeš kasnije zažaliti i nikada nećeš moći povući. Osim toga, neopravdana ljubomora može uništiti kvalitetan partnerski odnos.

Ako imaš dečka ili supruga koji otvoreno očijuka s drugim ženama, ili ako znaš da te vara, ljubomora je prirodna reakcija, ali kada ljubomoru sami kreiramo, a nema veze sa stvarnošću, polako će naš uništiti život i samopouzdanje.

Shvatit ćeš da si u svojoj opsesivnoj ljubomori otišla jedan korak predaleko ako putem društvenih mreža neprestano provjeravaš što tvoj muškarac radi, ako iza leđa uzimaš njegov mobitel i potajno provjeravaš koga je zvao i tko mu je sve slao poruke tijekom dana, ako ga neprestano zoveš i šalješ mu SMS-poruke samo kako bi saznala gdje je i još važnije, s kim se nalazi.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Što učiniti kako bi se riješila ljubomore koja ti crpi energiju?

Potrebno je shvatiti da se ljubomora više vrti oko onoga kako ti na sebe gledaš nego kako na tebe gleda tvoj partner. Ako si opsjednuta njegovim životom, to je siguran znak da ne obraćaš pažnju na svoj.

Ako smatraš da je tvoj muškarac više zainteresiran za druge žene nego za tebe, moguće je da ti zapravo vjeruješ da su one vrjednije njegove pažnje nego ti sama.

Poduzmi korake kojima ćeš ojačati svoje samopouzdanje i samopoštovanje, jer jedini način da se osjećaš dobro u svojoj koži je taj da učiniš stvari na koje ćeš biti ponosna, što je potpuno suprotno od onoga što si radila. Negativne akcije nose sa sobom negativne emocije, pa jedino što će ti na kraju ostati jesu osjećaj krivnje, kajanja i srama. 

Osjećaji koje gajiš prema svom muškarcu uvijek će biti odraz kako vidiš sebe. Ako ne vjeruješ sama sebi, ne možeš vjerovati ni njemu. Ako ne možeš voljeti sebe, nećeš vjerovati da si voljena.

Vjernost u ljubavnim vezama je stvar osobne odluke svakog pojedinca

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.