Psiha i seks Seks i veze 23. kolovoza 2016.

Psiholog tvrdi: "Muškarcima nije samo do seksa"!

Par
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Psiholog i autor hit knjige o muškoj psihologiji u vezama Andrew Smile tvrdi da su muškarci podjednako emotivni kao i žene, tako da u vezi žele bliskost, a ne samo seks.

Među ženskom populacijom nerijetko se može čuti kako muškarci od žena žele samo jednu stvar. Međutim, je li je to sasvim točno? Andrew Smile u svojoj knjizi “Challenging Casanova: Beyond the Stereotype of the Promiscuous Young Male” pokazuje da je takvo vjerovanje mit. 

Autor naveden knjige, po struci psiholog, ne samo da demantira ove predrasude, nego tvrdi da su muškarci romantični baš kao i žene, i da priželjkuju ljubav i bliskost.

"Ovo pogrešno uvjerenje je toliko ukorijenjeno da se na muškarce koji iskreno priznaju da žele bliskost i vezu gleda kao na endemsku vrstu koja najvjerovatnije laže",  objašnjava Smile.

Ovaj stručnjak smatra da takva uvjerenja dodatno učvršćuju mediji koji muškarce prikazuju kao mačo divljake. U članku pročitaj što ne volimo kod muškaraca 

"Da, postoje takvi “igrači”, ali oni su u manjini. I to u takvoj manjini da nije vrijedna spomena. Većina muškaraca su normalni ljudi koji se žele skrasiti uz ženu koju vole", tvrdi autor.

Svoje tvrdnje Smile temelji na vlastitom iskustvu i proučavanjima, ali i na mnogobrojnim znanstvenim istraživanjima iz proteklih godina.

"Istina je da su mladići puni testosterona, ali to ne znači da su promiskuitetni. Većina njih žudi za ljubavlju i da imaju bogat emocionalni život", zaključuje Smile.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.