Psiha i seks Moje emocije 18. travnja 2018.

Priča o bolesnom srcu izliječenom ljubavlju, a ne znanjem jednog liječnika

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vladimir Almazov, istaknuti ruski kardiolog, u svojem uredu drži posudu s ljudskim srcem očuvanim u alkoholu. Svi njegovi studenti znaju pozadinu te priče sa srcem.

U ranim 50-im, kada je dr. Almazov još uvijek bio student četvrte godine na medicinskom institutu u St. Peterburgu, u kliniku je dovezena mlada žena s je dovezena na kliniku sa dijagnozom subakutnog bakterijskog endokarditisa.

Čak i danas, ova zastrašujuća bolest ima vrlo visok postotak smrtnosti, a tada je fatalan ishod bio gotovo siguran.

Smatralo se da djevojci nema pomoći – srce joj je postajalo sve slabije, uz konstantno povišenu temperaturu.

Djevojku su pregledali svi najbolji profesori, ali bez pozitivnog učinka. Tijekom tih pregleda uz profesore je bio i cijeli niz stažista. Jedan od njih je bio i kolega dr. Alamazova, tada na glasu kao vrlo marljiv i talentiran student.

Možda te zanima... Srce bira najbolje za nas, kako ga naučiti slušati Psiha i seks Možda te zanima... Znanstveno dokazano: Zašto slomljeno srce toliko boli? Psiha i seks

On nije predložio nikakvu revolucionarnu metodu za liječenje endokarditisa, niti ništa slično, on se jednostavno zaljubio u umiruću djevojku.

Stažist ju je posjećivao svaki dan i donosio joj cvijeće. S vremenom se i ona zaljubila u njega i polako, ali sigurno se počela oporavljati.

Vjenčali su se, dobili djecu, i pozvali doktore koji su je liječili na njihov srebrni pir.

Nakon mnogo dugih i sretnih godina kada je ona ležala na samrtnoj postelji, ostavila je svoje srce medicinskom institutu u St. Peterburgu.

Tamo će ostati zauvijek očuvano kao podsjetnik da bolesno srce možete izliječiti jedino srce koje voli.

Ljubav stvara ovisnost kao i droga i jednako je se teško osloboditi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.