Psiha i seks 26. veljače 2014.

'Kroz crtanje sam preobrazila sebe'

Slikanjeu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U redakciju su stigle prve priče čitateljica na temu 'Odluka zbog koje sam zavoljela sebe i ponovno se zaljubila u život', koje ćemo objavljivati tijekom šest narednih tjedana. Za prvu, odabrali smo Laninu priču u kojoj ona otkriva kako je pronašla sebe. Pročitaj je, jer će svi registrirani korisnici portala moći dati svoje bodove za priču koja ih je najviše inspirirala i potaknula na promjene u vlastitom životu

Kašnjenje me dovelo tamo gdje sam željela biti

Kad sam imala 18 godina upisala sam studij menadžmenta, koji sam kasnije i završila. Na studiju mi je bilo grozno, a gradivo suhoparno i dosadno. Nisu mi se sviđali međuljudski odnosi na fakultetu niti sustav vrijednosti mojih kolega. Venula sam. U tom periodu puno sam crtala, to mi je bio svojevrsni ispušni ventil. Onda sam spletom okolnosti zakasnila na jedan razgovor za posao i na povratku me pokislu i tužnu povezla susjeda čijoj je kćeri trebala pomoć u učenju. Tako je počela moja preobrazba.

Pomagala sam osnovnoškolcima u učenju i počela čuvati djecu. Klinci koje sam čuvala jako su se zainteresirali za hrpu boja, papira, kolaža i perlica u mom stanu pa smo se počeli igrati i s time. Sjećam se jednog popodneva kad sam s djecom ispod stola skupljala hrpu perlica koje su se rasule po tepihu. U tom trenutku sam shvatila da nisam nervozna ni ljuta nego sretna i da mi je lijepo.

Odlučila sam postati odgajateljica

Te godine nije bilo djeteta, na mom malom brdu gdje stanujem, koje nije kod mene nešto izrađivalo, bojalo ili nizalo. Te sam godine odlučila postati odgajateljica. Sad sam pri kraju fakulteta na koji rado odlazim jer me odmara i puni mi baterije. Naravno da je povremeno teško i da moram uložiti puno truda. 

Neki dan sam u grupi u kojoj odrađujem praksu organizirala izradu snjegovića od kolaž papira. Sve je bilo šareno i veselo i stvorila se krasna atmosfera u sobi. Njihove je šarene, nevjerojatno kreativne snjegoviće vrtićka pedagogica odabrala da budu na panou. Mislim da u cijelom svom životu ni na što nisam bila ponosnija.

Svi možemo sve, ali nisu svi za sve

Kroz ovo iskustvo povjerovala sam da gotovo svatko uz malo truda može svladati bilo koji posao, zadatak ili životnu situaciju. Ali i da nisu svi rođeni da bi držali prezentacije na sastancima marketinških odjela, radili u banci ili odvjetništvu. Treba otkriti i onda se potruditi raditi ono zbog čega se osjećamo ugodno. Važno je vidjeti tko si, prihvatiti svoje vrline i mane te napraviti od toga najbolje za sebe. Pri tom treba biti jako, jako hrabar i shvatiti da je najvažnije da se tvoje odluke sviđaju tebi jer ćeš upravo ti (ne mama, suprug, prijateljica, šef) živjeti u svojoj koži i s time što si stvoriš do kraja svog života. Jedino tako možeš biti sretna. A možeš biti sretna.

Ovo je bila Lanina priča, ako je želiš ocijeniti, ulogiraj se sa svojim korisničkim imenom.

Zdrava Krava te poziva da nam pošalješ svoju priču na temu 'Odluka zbog koje sam zavoljela sebe i ponovno se zaljubila u život'. Podijeli s nama koji su to događaji i odluke zbog kojih si pokrenula vlastite unutarnje promjene, promijenila svoj stav prema životu i zavoljela sebe zajedno sa svim vrlinama i manama.

Kako da nam pošalješ svoju priču i koja je nagrada predviđena za najbolju, doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.