Psiha i seks Moje emocije 01. kolovoza 2017.

Prema novom istraživanju ovo je tajna sreće

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Diskutiraš li s partnerom o tome trebate li unajmiti čistačicu ili ne? Ako si za to, ovo će dodatno pomoći tvom argumentu. Naime, osobe koje odlučuju radije uštedjeti svoje vrijeme su i sretnije.

Novo istraživanje objavljeno u Proceedings of the National Academy of Sciences otkrilo je da su osobe koje troše novac na "usluge koje štede vrijeme" poput usluga za čišćenje i "hranu za van" sretnije. 

Sreća_1 Možda te zanima... Sreća je generator uspjeha Psiha i seks

"Osobe koje troše novac kako bi uštedjele svoje vrijeme imaju veće životno zadovoljstvo", izjavila je Ashley Williams, asistentica na Harvard Business School i glavni autor studije, za The New York Times.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Drugi test pokazao je da ljudi nisu jednako sretni kada troše novac na materijalna dobra. Osobe koje su sudjelovale u studiji dobile su 40 dolara kako bi ih u dva tjedna potrošile na usluge koje štede vrijeme i na materijalne stvari i trebale su ocijeniti kako su se osjećale na kraju svakog dana. Oni koji su svoj novac potrošili primjerice na sredstvo za čišćenje kupaone svoje su raspoloženje ocijenili kao sretno i s manje stresa.

Zena-Tuga1 Možda te zanima... Izvana sreća - iznutra tuga: Kako prepoznati osobu koja je tiho depresivna? Psiha i seks

"Ako postoji zadatak na koji ti sama pomisao stvara nelagodu onda je najvjerojatnije vrijedno razmotriti možeš li si priuštiti drugo rješenje", rekla je Elizabeth Dunn, profesorica psihologije na University of British Columbia i suradnica studije.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.