Psiha i seks Moje emocije 03. ožujka 2024.

Napravite ovih šest neugodnih stvari koje će vam se isplatiti do kraja života

Foto: Pexels
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Promijenite sebe kako bi počeli živjeti boljim životom. Iako promjena nije nikada lagana, isplati se truda. Evo nekoliko trikova koje već danas možete početi primjenjivati svaki dan kako biste promijenili svoj život naveliko, a koji će vam se možda činiti neugodnima na prvu.

Kako život počinje tamo gdje završava zona komfora, treba napraviti prvo par malih koraka u 'nepoznato'.

Budite iskreni

Biti sasvim iskren s nekim možda se čini kao neugodna stvar, ali može biti najcjenjenija u tom odnosu. Kako biste ovo postigli, napišite listu svih ljudi kojima imate nešto za reći - pozitivno ili negativno. Zapisivanjem svojih iskrenih osjećaja možete napraviti pismo koje ćete predati toj osobi i zatim zapisati kako se to iskustvo odrazilo na vas i nju. 

Svako bi pismo trebalo biti pisano pod utjecajem emocija jer tako možete biti u doticaju sa svojim iskrenim osjećajima i znati da vam to stvarno znači. Nemojte zaboraviti da ste te emocije stekli kroz iskustvo i da će vas definirati zauvijek. 

Možda te zanima... 11 stvari koje možete napraviti kada niste u dobroj fazi Psiha i seks

Ispitujte sve što se događa oko vas

Najneugodnija stvar koju netko može napraviti je propitkivati sve oko sebe, sve što je uzeto zdravo za gotovo i pokušati pronaći odgovore na to. Pokušajte sagledati i drugu stranu svaki put. 

Vježbajte javni govor

Možda zvuči zastrašujuće, ali nikada ne znate kada ćete morati javno nastupiti pred ljudima, makar bila i mala grupa. Praska i samo praksa može pomoći da se sasvim ne "smrznete" kada dođe vrijeme za to. 

Možete se priključiti i kazališnoj ili improvizacijskoj grupi, u kojoj ćete skupa dijeliti iskustva nastupanja pred ljudima. 

Možda te zanima... Kolumna: Kako sam postala najbolja moguća verzija sebe Psiha i seks

 

Pričajte s nekom novom osobom

Ako vidite nekoga tko vas je zainteresirao, popričajte s njim. Najgore što se može dogoditi je odbijanje, koje će kasnije postati samo zanimljiva anegdota. Nemate što izgubiti, samo povećati svoje samopouzdanje i sposobnosti.

Vježbajte svoje strpljenje

Nitko se ne voli osjećati kao da je zapeo, pogotovo kada ima puno toga za obaviti, sastanke, zadaće...Ako se pak dogodi neka situacija u kojoj ne može sve ići prema predviđenom planu, morate naučiti kako ublažiti emocije i nadići prepreke smireno. 

Od zastoja u putovanjima, tehnoloških kvarova i nesposobnih ljudi, na sve treba reagirati strpljivo i hladne glave jer je ovo nešto što je van vaših ruku. 

Nestrpljenje pojačava stres, što dovodi do oslabljenja imunološkog sustava, iritacije trbuha, povišenja krvnog tlaka, stezanja srca i narušavanja odnosa, navodi Business Insider. 

Znači, kada se puno stvari 'nakupi', zaustavite se, razmislite o svemu na čemu ste zahvalni u svom životu ili samo - dišite.

Možda te zanima... 7 načina kako voljeti bezuvjetno i iskreno te zadržati ljubav u životu Psiha i seks

Uzmite vremena za sebe

Vrlo često usporiti i pronaći unutarnji mir može djelovati posebno teško za one koji su u konstantnom pokretu i uvijek misle na ono što će napraviti sljedeće. Ipak, dobrobiti pronalaska vremena samo za sebe su brojne, a pojačat će vaše kognitivne funkcije, emocionalnu inteligenciju i općenito samodisciplinu. 

10 neugodnih znakova da postaješ osoba koja i trebaš biti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.